Ingrediente
- 1 ou
- 20g drojdie proaspata
- cate 1 lingurita de sare si zahar
- 1 cescuta ulei de masline
- faina
- 200 g salam uscat
- 300g cascaval
- masline
- 1 lingura oregano uscat
- ketchup
Mod de preparare
Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald, timp de 15 minute.
Pui aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale, precum cel de paine. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de 10-15 minute.
Tai salamul in fasii subtiri si maslinele. Dai cascavalul pe razatoare.
Intinzi aluatul pana obtii un dreptunghi cu dimensiunile tavii de aragaz. Intepi aluatul din loc in loc, cu o furculita si il stropesti cu ketchup. Asezi salamul si presari cascavalul, iar deasupra oregano.
Coci pizza 20 de minute, la foc mijlociu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|