Pizza cu sardele si sardine

Postat de simona72 in Pizza
28 Sep 2013 | 5056 vizualizari
Pizza cu sardele si sardine

Stiu ca sunteti satui de pizza...nu aruncati cu pietre:)) si nici huooo sa nu aud:))

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina 650
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 1 cutie sardele picante in ulei
  • 1/2 borcan de file de sardine cu capere
  • 200 gr cascaval Delaco
  • cateva masline Kalamata
  • pt sos:
  • 1 cescuta suc de rosii
  • un praf de sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • pt servit :1 lamaie

Mod de preparare

Aluatul l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat, l-am lasat la dospit 15 minute.

L-am intins cu sucitorul si l-am pus intr-o tava mare de pizza.

Pt sos am amestecat toate ingredientele scrise mai sus. Am uns blatul cu o parte din sos, vreo 4-5 linguri, am ras cascaval, am pus alternativ sardele si file de sardine cu capere, cateva masline kalamata fara samburi. Dupa ce le-am terminat de aranjat peste blat, uleiul de pe conserva de sardele nu l-am aruncat, pt ca era prea bun si aromat, asa ca l-am picurat peste pizza. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute.

Mirosul care s-a facut in bucatarie ne-a amplificat pofta de pizza, dar mai ales de peste.

Serviti cu lamaie. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sardele si sardine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza Expres

Postat de vio_dreams

Pizza Expres

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit . O lasam pana isi dubleaza volumul ....

Citeste continuarea

Pizza cu blat de paine toast

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza cu blat de paine toast

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se asaza feliile de paine toast intr-o tava unsa cu ulei (de preferat este sa puneti si hartie de copt; eu nu am avut si mi s-a lipit putin blatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2013, 19:46
yammy
la 28.09.2013, 19:51
la 28.09.2013, 19:52
Super!
la 28.09.2013, 19:55
la 28.09.2013, 19:56

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking