Pizza cu sardele si sardine

Postat de simona72 in Pizza
28 Sep 2013 | 5055 vizualizari
Pizza cu sardele si sardine

Stiu ca sunteti satui de pizza...nu aruncati cu pietre:)) si nici huooo sa nu aud:))

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 100 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina 650
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 1 cutie sardele picante in ulei
  • 1/2 borcan de file de sardine cu capere
  • 200 gr cascaval Delaco
  • cateva masline Kalamata
  • pt sos:
  • 1 cescuta suc de rosii
  • un praf de sare si piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • pt servit :1 lamaie

Mod de preparare

Aluatul l-am framantat la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Dupa ce aluatul a fost framantat, l-am lasat la dospit 15 minute.

L-am intins cu sucitorul si l-am pus intr-o tava mare de pizza.

Pt sos am amestecat toate ingredientele scrise mai sus. Am uns blatul cu o parte din sos, vreo 4-5 linguri, am ras cascaval, am pus alternativ sardele si file de sardine cu capere, cateva masline kalamata fara samburi. Dupa ce le-am terminat de aranjat peste blat, uleiul de pe conserva de sardele nu l-am aruncat, pt ca era prea bun si aromat, asa ca l-am picurat peste pizza. Am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute.

Mirosul care s-a facut in bucatarie ne-a amplificat pofta de pizza, dar mai ales de peste.

Serviti cu lamaie. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sardele si sardine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu carne tocata

Postat de MotanLaOale

Pizza cu carne tocata

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea tocata si...

Citeste continuarea

Pizza prosciutto e funghi

Postat de Corina33

Pizza prosciutto e funghi

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.09.2013, 19:46
yammy
la 28.09.2013, 19:51
la 28.09.2013, 19:52
Super!
la 28.09.2013, 19:55
la 28.09.2013, 19:56

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking