Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat:
- 200g branza de vaci
- 1 pahar lapte
- 3/4 pahar cu ulei
- 2 lingurite praf copt
- 1/2 lingurita sare
- 400 g faina
- Ingrediente umplutura pizza:
- 1 ardei capia
- 2 cepe medii
- 1 conserva de ciuperci de 400 g
- 300 g sunca
- 300 g cascaval
- Sare si piper
Mod de preparare
Am cernut faina cu praful de copt. Am adaugat sarea. Am amestecat cu un tel branza de vaci, laptele si uleiul. Am incorporat treptat ingredientele uscate in cele umede. Intinde aluatul cat vrei de subtite. Eu l-am intins in tava de 32/36 cm, in tava tapetata cu hartie de copt.
Am curatat ceapa, am spalat-o. Am taiat ceapa solzisori. Am spalat ardeiul si l-am curatat de cotor si de seminte. Am taiat ardeiul julien. Ciupercile din conserva le-am clatit bine cu apa rece. Rosiile le-am spalat si le-am taiat felii. Sunca o puteti felia dupa preferinta, eu am taiat felii subtiri dupa care am taiat-o bastonase.
Am calit ceapa in putin ulei pana a devenit sticloasa, am adaugat ardeiul si am mai lasat 5 minute, am pus putina sare si piper alb. Le-am lasat sa se raceasca. Am pus ceapa si ardeiul in tava, pe aluatul de pizza, deasupra am pus ciupercile, sunca si feliile de rosii. Deasupra am ras cascaval. Am dat tava la cuptorul preancalzit la 190 grade C pentru aprozimativ 25 de minute.
Am scos pizza din cuptor cand era rumena aurie.Sa topit rapid,a disparut :)))) ! Sa incercati si voi acest aluat,sigur o sa va placa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|