Ingrediente
blat
- 800 g faina
- 50 g drojdie
- 6 linguri ulei
- 16 g sare
- 10 g zahar
- 300 ml lapte
Umplutura
- 300 g ciuperci
- 400 g pulpa rosii
- 300 g sunca praga
- 150 g masline
- 250 g cascaval
- piper
- ketchup univer
Mod de preparare
Intr-un castron mare punem faina,in mijloc punem drojdia,cu sare,zahar si un pic de lapte caldut ,amestecam un pic si lasam 15 min sa creasca.
Dupa ce a crescut,adaugam uleiul si laptele caldut si framantam bine aluatul pana se dezlipeste de maini.
20 min framantam si trantim de blatul de lucru aluatul pana face basicute,apoi il lasam la crescut cca 1 ora.
Cand blatul a crescut il intindem in tava,intepam foaia cu furculita,peste el turnam pulpa de rosie amestecata cu maslinele si cascavalul ras si piper dupa gust.
Deasupra asezam ciupercile si sunca presata in functie de imaginatie
Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 25-30 min,fiecare in functie de cuptorul pe care-l are.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu sunca presata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|