Ingrediente
Pentru blat:
- 500 gr de faina
- 250 ml apa calduta
- 1 cub de drojdie
- 7 linguri ulei
- sare
- piper
pentru umplutura:
- 2 cutii de ton in ulei de masline
- 3 rosii
- 2 ardei
- 150 gr de cascaval
- cateva masline
- sare
- piper
Mod de preparare
Drojdia se farama intr-un bol,se adauga peste putina apa si pe deasupra se presara putin zahar,acoperim sa fermenteze.
Dupa ce a crescut se face o coca din toate ingredientele,apoi se lasa la crescut acoperind vasul cu un prosop curat.
Se intinde o foaie cu ruloul si se pune intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Foaia de pizza se inteapa cu furculita,apoi se pun rosiile taiate rondele,ardeii taiati fasii,maslinele taiate rondele,sare si piper dupa gust si cascavalul ras se presara pe deasupra.
Se da la cuptor ptr 15 minute,apoi se scoate tava si se adauga tonul scurs de ulei,apoi se da iar la cuptor pentru cateva minute sa se rumeneasca putin.
Se poate servi cu ketchup.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|