Pizza cu ton de Florii

Postat de krinakrina in Pizza
7 Apr 2012 | 3277 vizualizari
Pizza cu ton de Florii

Ingrediente

Pentru o pizza de 30 cm pentru blat

  • 200 gr faina,
  • 100 gr apa,
  • 10 gr drojdie proaspata,
  • 1/2 lgt sare

pentru topping

  • 1 cutie de ton in ulei de 170 gr,
  • 4 fire ceapa verde,
  • 2-3 rosii medii,
  • 1 catel usturoi,
  • ulei de masline,
  • busuioc uscat - 2 prize,
  • sare, piper

Mod de preparare

Se prepara aluatul amestecand faina, apa incalzita usor, drojdia si sarea si se framanta putin, pana nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila si se lasa la caldura, la dospit, intr-un vas acoperit cu un prosop, circa 1,5 ore. Se ia o tava rotunda de 30 cm si se unge cu ulei. Se asaza aluatul in ea, intanzandu-l putin peste diametru cu 2 cm, si intorcandu-l peste margini pentru a forma o bordura.

Se incalzeste cuptorul.
Se taie rosiile in felii subtiri, ceapa verde se toaca mai mare, cutia de ton se scurge de ulei si se piseaza catelul de usturoi.

Aluatul din tava se unge cu putin ulei in care am adaugat usturoiul, se asaza feliile de rosii pana se acopera tot blatul, apoi se adauga ceapa, urmeaza tonul, iar in ultimul strat se pun restul de rosii (daca mai doriti).

Se presara sare, piper si busuioc uscat.

Se coace la foc mediu primele 10 minute, apoi inca 30 la foc mic.

Se adauga, la servire, putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton de Florii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza

Postat de Anca_Bucataras

Pizza

Se amesteca drojdia cu zaharul, 3-4 linguri de apa calduta si 3 linguri de faina, se formeaza o maia si se lasa sa creasca 10 minute la cald. Dupa cele 10 minute in care creste maiaua se ia un...

Citeste continuarea

Pizza cu aluat pufos

Postat de rocsi_1612

Pizza cu aluat pufos

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2012, 13:59
foarte buna
la 07.04.2012, 14:04
Multumesc!
la 07.04.2012, 14:16
la 07.04.2012, 17:16
buna buna
la 07.04.2012, 18:41
am sosit ca tare mi-ai facut pofta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking