Ingrediente
Ptr. aluat:
- 500 g faina alba
- 10 g drojdie uscata
- 1 ou
- 5 linguri lapte batut
- ½ lingurita sare
- 200-250 ml apa calduta
- 3 linguri ulei de masline
Ptr. topping:
- 1 conserva ton in suc propriu
- 1 ceapa mica rosie
- masline negre
- mozzarella
Ptr. sos:
- 2 cani suc de rosii
- 2 linguri ketchup
- 1 lingurita zahar
- ½ lingurita sare
- 1 lingurita busuioc
- 2 catei usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita ardei iute macinat
- 1 cescuta apa
Mod de preparare
Pentru blat, am cernut faina intr-un castron incapator. In mijloc am pus drojdia uscata, oul, laptele batut si am amestecat usor cu o lingura de lemn. Am adaugat sarea si am inceput sa pun treptat apa calduta, incapand sa framnt cu mana. Treptat am adaugat uleiul de masline, framantand bine-bine. Daca mai este nevoie se completeaza cu faina. Dupa cca 10-15 minute aluatul trebuie sa devina elastic dar bine legat, dezlipindu-se de pe mana. Bila de aluat am pus-o intr-un castron, am acoperit cu folie alimentara si cu un prosop, si am lasat cca 1 ora intr-un loc caldut pentru ca aluatul sa-si dubleze volumul.
Cat aluatul a crescut, am facut sosul de rosii: toate ingredientele, mai putin ardeiul iute, le-am pus intr-un vas pe foc mic, pentru cca 15 minute. Am amestecat din cand in cand, iar la final am adaugat ardeiul iute si am mai lasat vre-o 5 minute pentru ca sosul sa se lege. Inainte de a pune ardeiul iute am pus separat cateva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.
Cand aluatul si-a dublat volumul, l-am scos pe plansa de lucru infainata si l-am impartit in 4 bile egale, care vor devenii 4 blaturi de pizza. Am intins cu sucitorul fiecare bila de aluat, dandu-i forma rotunda. Aluatul l-am pus in tava (diametru 25 cm), l-am uns cu sosul nepicant, am adaugat mozzarella, apoi am pus tonul, ceapa, maslinele, iar deasupra am ras mozzarella. Am dat tava la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.
A iesit o bunatate!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|