Pizza cu ton si galbiori

Postat de gaby_d in Pizza
12 Oct 2018 | 2737 vizualizari
Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizza de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere da blatului o textura apropiata coacerii in cuptor, iar combinatia galbiori si ton e grozava! Bineinteles, ca la orice pizza, o puteti pregati cu ce vreti voi, nu neaparat cu ce am pus eu.

Ingrediente

  • Ingrediente blat pizza Pentru 2 pizza de casa
    • 450-500 g faina
    • 250 ml apa
    • 20 ml ulei de masline
    • 10-15 g sare
    • 5 g zahar
    • 8 g drojdie uscata
  • ingredientele pentru topping:
  • ketchup (desi e de preferat un amestec de casa, rosii curatate, pasate bine, amestecate cu putina sare, busuioc si putin ulei de masline),
  • ton
  • galbiori
  • mozzarella/cascaval
  • busuioc si ulei de masline

Mod de preparare

Pune intr-un vas mare 1/2 din cantitatea de faina si amestec-o cu drojdia.

Las-o 5 minute apoi adauga apa calda in care dizolvi si sarea.

Incepe sa omogenizezi aluatul amestecand usor cu mana. Acesta va fi moale si gumat. Adauga si uleiul, zaharul, omogenizeaza si adauga, treptat, restul de faina.

Cantitatea de faina poate varia in functie de puterea de absorbtie. Adaugi treptat, framanti si rastorni aluatul pe blatul infainat. Ajutandu-te de faina framanti timp de 10 minute, pana cand obtii un aluat elastic, nelipicios.

Il imparti in 2 bile egale pe care le pui intr-un vas si le acoperi cu-n servet curat.

Lasi la dospit timp de 2 ore.

Pregatesti cuptorul.

Preincalzesti la 260 grade C, timp in care pui si tava in care vei coace pizza in cuptor.

Scoti o bila de aluat, o pui pe un fund subtire, bine infainat (sau pe fundul unei tavi) si cu palmele o aplatizezi lasand marginile usor ridicate.

Pui sosul de rosii si-l distribui uniform in centrul aluatului.

Distribui mozzarella/cascaval ras, pui ton si cativa galbiori, presari busuioc, pui in fir subtire putin, putin ulei peste amestec, apoi scoti rapid tava fierbinte din cuptor si inclini blatul subtire pentru a transfera pizza in tava.

Introduci la cuptor (la 260 grade C) pentru 10 minute.

Pizza e gata si-o poti servi cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton si galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza cu ton si galbiori

Postat de gaby_d

Pizza cu ton si galbiori

Prepara aluatul de pizza Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana. Cand ai obtinut un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.10.2018, 17:37
Ai ton de fix galben ?
la 12.10.2018, 17:39
ce zici acolo, cleme? )))))
la 12.10.2018, 18:00
4 x
la 12.10.2018, 18:01
o bunatate!
la 12.10.2018, 18:04
buna buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking