Pizza cu ton (varianta mea)

Postat de simonacallas in Pizza
2 Mai 2014 | 9675 vizualizari
Pizza cu ton (varianta mea)

Pentru mine, “pizza al tonno” a însemnat – mulţi ani de zile – blat, ton, măsline, ceapă şi caşcaval. Aşa am văzut la pizzerie şi aşa am preparat-o şi eu în casă. De data aceasta, pentru că spiritele savante mă bântuie în continuare :), am decis să experimentez arome noi, şi am adăugat în această pizza mai multe ingrediente. Bogaţia de arome s-a revărsat peste papilele gustative ca un val cuceritor. Dacă vă plac toate aceste ingrediente, vă propun să le combinaţi, efectul e fantastic.

Ingrediente

  • Pentru 2 pizza cu diametrul de 28 cm
  • Aluat
  • 300 ml apă
  • 400 g făină + 2 linguri rase pentru pudrat tăvile
  • 25 g drojdie proaspătă (un cub mic)
  • 1 lingură zahăr
  • 40 ml ulei + 2 linguri pentru uns tăvile
  • Topping
  • 4 linguri sos pentru pizza (sau ketchup)
  • 1 conservă ton mărunţit în suc propriu (185 g)
  • 100 g boabe porumb din conservă
  • 5 roşii cherry tăiate în felii
  • 1/2 ardei gras roşu, tăiat în cuburi mici
  • 100 g mini mozazarella
  • 20 g măsline fără sâmburi feliate
  • 5-6 fire de chives

Mod de preparare

Drojdia am amestecat-o cu zahărul şi am lăsat-o 1 minut să se lichefieze, timp în care am încălzit apa. Am turnat apa caldă peste drojdie, am presărat o linguriţă de făină şi am lăsat circa 30 de minute, acoperit, la loc cald.

Într-un bol încăpător am pus 400 g făină şi am făcut în mijlocul ei o adâncitură în care am turnat drojdia dospită. Am amestecat, luând făină de pe margine, până când am încorporat toată făina. Am adăugat 40 ml ulei şi am frământat până s-a încorporat tot uleiul. Am lăsat aluatul la dospit, acoperit cu o coală de hârtie şi deasupra un prosop, la căldură, până când şi-a dublat volumul (circa 30 minute). În acest timp am deschis cuptorul, ca să se încingă. Am luat ½ din aluat (nu l-am mai frământat) şi l-am întins cu ajutorul palmei, în tava unsă cu 1 lingură de ulei (pe bază şi pe pereţi) şi pudrată cu făină, în strat de grosime egală, insistând la margini. Aluatul meu pentru pizza e moale, elastic şi mătăsos. Am uns aluatul cu 2 linguri de sos, am pus tonul mărunţit, felii de roşii, boabe de porumb, ardei, firele tocate de chives, mozzarella, măsline, am presărat caşcaval răzuit şi am introdus tava la cuptor, pentru circa 40 minute, la foc moderat.

Cealaltă jumătate de aluat am pregătit-o în acelaşi fel, în ultimele minute înainte să se coacă prima pizza, în aşa fel încât, atunci când am scos-o din cuptor pe prima, am introdus-o pe cea de-a doua.

 Am servit-o caldă şi cine a vrut şi-a mai pus pe deasupra sos. Blatul este moale şi pufos la interior, uşor crocant la exterior, iar combinaţia de ingrediente îi dau o savoare de excepţie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ton (varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pizza cu somon

Postat de comanligia

Pizza cu somon

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute. Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun...

Citeste continuarea

Pizza cu ceapa verde

Postat de Constelatialeu

Pizza cu ceapa verde

Blat :Intr-un castron cernem faina,adaugam sarea,amestecam,apoi facem loc in centru si punem drojdia faramitata,adaugam apa calduta si incepem sa omogenizam incorporind si faina,mai adaugam apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2014, 11:21
arata incredibil!!! vreau si euuuuuuu
la 02.05.2014, 11:44
Pe mine pizza cu peste nu ma incanta...dar din minunatia asta chiar as gusta! Arata foarte apetisant!
la 02.05.2014, 11:46
ce culori frumoase..iar de gust,mmmm
la 02.05.2014, 11:47
mmmmm tonnnn ,ce pofta imi e
la 02.05.2014, 12:28
wow...minunata!!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking