Ingrediente
- Aluat pizza
- 400 g faina
- 200 ml apa calduta
- 3,5 g drojdie uscata Dr. Oetker
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 50 ml ulei de floarea soarelui sau de masline ( dupa buget, coane Fanica)
- Topping
- Ketchup sau sos de rosii
- ciuperci de la borcan
- sunca sissi
- salam cu sunca
- masline
- cascaval
- sau orice altceva va place
Mod de preparare
Am cernut faina intr-un bol, am facut o adancitura in mijloc, am pus drojdia uscata si zaharul si un pic de apa calduta si am amestecat un pic, am lasat 10 min, apoi am presarat sarea pe margine si am inceput sa torn restul de apa calduta si sa amestec maiaua cu faina de pe margini. Am adaugat si uleiul si am framantat un aluat nelipicios. L-am trantit de cateva ori de blatul de lucru, apoi am asezat aluatul din nou in castron, l-am acoperit cu un prosop si am lasat sa creasca cca 1 ora si 30 min.
Cat timp aluatul a stat la crescut, am pregatit toppingul, am taiat cubulete sunca, salamul cu sunca si cascavalul, am mai maruntit si ciupercile dupa ce le-am scurs bine de zeama si maslinele le-am taiat mai marunt ( am avut din cele fara samburi, sa muncesc mai putin ).
Dupa ce aluatul a crescut l-am intins cu sucitorul dinspre mijloc spre exterior, eu l-am intins dreptunghiular, am copt pizza in tava de la aragaz. Asezam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, am intins ketchup pe toata suprafata, apoi am presarat celelalte ingrediente. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade ( cuptor pe gaz) am bagat tava cu pizza, sub tava am pus un ibric cu apa ( sa nu se arda pizza pe fund) si am lasat sa se coaca cca 20 min sau in functie de cuptorul fiecaruia. Cam asta e cu pizza asta de marti....
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de marti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|