Dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin;
Lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule;
Cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens;
Lasati-o la dospit acoperita cu un prosop pentru o ora;
Introduceti coca apoi in frigider pentru 24 de ore, acoperita cu folie de plastic;
Tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte;
Radeti cascavalul din tofu si tofu afumat;
Portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul sitei de pizza sau a tavii (pe care puneti putina faina in prealabil, ca sa evitam lipirea;
Puneti blatul pe sita;
Peste blat adaugati 2-3 linguri de pesto de rosii cu busuioc;
Adaugati 30 g din cascavalul din tofu si 30 g tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru;
Repetati acelasi proces de inca doua ori pentru restul blaturilor;
Incingeti cuptorul la 200 de grade si introduceti pizza inauntru pana vedeti ca s-a rumenit pe margini - daca aveti o sita, ea se va patrunde mai bine la baza. De altfel prin aceasta metoda puteti vedea mai bine daca s-a copt in totalitate sau nu. Scoateti-o din cuptor si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra
Pofta buna !