Pizza de post

Postat de AlexTeacher in Pizza
16 Mar 2015 | 25548 vizualizari
Pizza de post

Iata ca ne aflam in ceea ce consider eu cea mai frumoasa perioada a anului. Daca ar fi sa aleg intre Paste si Craciun pot sa spun ca inclin subiectiv pentru prima varianta. Pentru simplul fapt ca de cele mai multe ori de Craciun, mai toti sunt plecati sau isi planifica cine stie ce excursii. Asa ca Pastele a ramas acel moment de familie. Acel moment in care ne adunam cu totii la masa, povestim si mancam preparate pentru care ne pregatim intai psihic cu cateva zile inainte si care ne iau aproape o zi intreaga sa le si gatim. Pastele pentru mine reprezinta singurul moment din an cand toata familia este la un loc. Sunt mai mereu plecat si mai mereu am treaba si din punctul asta de vedere i-am cam neglijat pe apropiati ce-i drept. Va impartasesc mai jos o reteta de pizza de post. Stiu ca multi tineti, va incurajez si promit ca pana la sfarsitul Postului sa nu postez nimic de dulce.

Ingrediente

  • Pentru Aluat (3 buc)
  • 575 g faina + 50 g extra faina pentru framantat
  • 5 gr drojdie proaspata 
  • 310 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar 
  • 1 lingurita sare 
  • 50 ml ulei de masline extravirgin 
  • Pentru topping:
  • 100 gr tofu afumat
  • 100 gr cascaval "Tofu"
  • 8-10 buc rosii uscate 
  • 50 g masline negre 
  • 50 g masline verzi 
  • 9 linguri pesto cu rosii si busuioc 
  • piper negru – dupa gust
  • 9-10 frunze oregano proaspat 
  • 3 buc ciuperci 
  • 3 lingurite ulei de masline 

Mod de preparare

Dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin;

Lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule;

Cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens;

Lasati-o la dospit acoperita cu un prosop pentru o ora;

Introduceti coca apoi in frigider pentru 24 de ore, acoperita cu folie de plastic;

Tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte;

Radeti cascavalul din tofu si tofu afumat;

Portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul sitei de pizza sau a tavii (pe care puneti putina faina in prealabil, ca sa evitam lipirea;

Puneti blatul pe sita;

Peste blat adaugati 2-3 linguri de pesto de rosii cu busuioc;

Adaugati 30 g din cascavalul din tofu si 30 g tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru;

Repetati acelasi proces de inca doua ori pentru restul blaturilor;

Incingeti cuptorul la 200 de grade si introduceti pizza inauntru pana vedeti ca s-a rumenit pe margini - daca aveti o sita, ea se va patrunde mai bine la baza. De altfel prin aceasta metoda puteti vedea mai bine daca s-a copt in totalitate sau nu. Scoateti-o din cuptor si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra

Pofta buna !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza de post cu tofu

Postat de rocsi_1612

Pizza de post cu tofu

Aluat: Apa minerala o incalzim pana devine calduta. Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, drojdia dizolvata si...

Citeste continuarea

Pizza cu tofu Inedit

Postat de Dya

Pizza cu tofu Inedit

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si uleiul, drojdia dospita (amestecata cu zaharul) si framantam un aluat potrivit, pe care il  invelim in folie alimentara si il tinem pentru cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2015, 13:01
buna buna
la 16.03.2015, 13:28
Arata tare bine! Ma intreb doar cum ai pus tu 312,5 ml apa
la 16.03.2015, 13:36
Sunt foarte precis ))))) Hai ca modific )))))))))))
la 16.03.2015, 13:42
Acum serios, e o reteta foarte precisa pe care o faceam in restaurant. Si e reteta pentru 5 kg de faina. Am impartit ingredientele si asta mi-a dat
la 16.03.2015, 13:45
superrrr buna,chiar este de post cu atata apa))

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking