Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline

Postat de Valclaudia in Pizza
2 Dec 2014 | 3360 vizualizari
Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline

Ingrediente

Aluat:

  • 1/4 plic drojdie uscata
  • 1/4 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura faina de in
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml apa calduta
  • cca 200 gr. faina de tip 650

Topping:

  • 3 linguri rosii pasate
  • 2 felii cascaval (Hochland)
  • cateva masline
  • oregano uscat dupa gust
  • 100 gr. branza frantuzeasca cu mucegai alb
  • 70 gr. mozarella
  • 70 gr. cascaval ras

Mod de preparare

Punem intr-un bol drojdia, sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, faina de in, semintele de in si uleiul.

Amestecam, apoi adaugam faina proaspat cernuta.

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si pentru asta adaugam la final uleiul.

Intindem aluatul pe masa infainata, fara a-l lasa la dospit.

Il asezam intr-o tigaie antiaderenta.

Ungem aluatul cu rosii pasate, presaram putin oregano,adaugam cascavalul feliat, maslinele,bucatile de branza frantuzeasca cu mucegai, putin cascaval ras.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Punem tigaia pe ochiul mare al aragazului dar cu flacara redusa la minim, acoperim tigaia cu un capac si o lasam pe foc cca 10 minute.

In acest timp se va forma crusta inferioara a blatului si se vor topi branzeturile.

Transferam pizza din tigaie, intr-o tava captusita cu hartie de copt, adaugam mozarella bucati si inca un strat de cascaval ras, apoi dam tava la cuptor pentru 15-20 minute.

Coacem pizza folosind functia de coacere cu ventilatie.

O scoatem din cuptor dupa ce a capatat aspect de rumen.

Servim fierbinte sau rece.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza rapida pe lipie libaneza

Postat de AlexTeacher

Pizza rapida pe lipie libaneza

Pune lipia libaneza in tava si unge-o cu sos de rosii. Taie apoi mozzarella cubulete si distribui-o egal pe lipie. Adauga peste aceasta rosiile uscate, busuiocul, sarea si piperul. Incinge...

Citeste continuarea

Pizza cu ton - blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza cu ton - blat Alka Pizza Casei

Taie mozzarella cuburi; Taie rosiile cherry in 4; Taie rosiile uscate fasii; Asaza mozzarella; Asaza rosiile cherry; Asaza tonul; Asaza rosiile uscate; Pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2014, 17:42
Ce bunatate ai facut!! Trebuie sa caut si eu faina asta de in..
la 02.12.2014, 17:59
ce mult imi place
la 02.12.2014, 18:07
cam bun!
la 02.12.2014, 18:16
la 02.12.2014, 18:22

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking