Pizza cu vinete

Postat de vio_dreams in Pizza
5 Sep 2013 | 7805 vizualizari
Pizza cu vinete

Ingrediente

pentru blat:

  • 250 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar

pentru topping:

  • o vanata subtire
  • 100 gr pecorino romano
  • 2-3 linguri sos pentru pizza
  • 2-3 catei usturoi
  • doua fire patrunjel
  • doua fire busuioc

Mod de preparare

Taiem vanata felii cat mai subtiri. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga.

Le punem pe grill-ul uns cu doua linguri de ulei de masline si le lasam sa se faca pe ambele parti.

Curatam usturoiul, il pisam si il  amestecam cu sosul. Eu am folosit ketchup facut in casa. Reteta o puteti gasi aici

Pregatim aluatul. Aici gasiti explicatii in imagini pas cu pas. Intindem o foaie rotunda si o punem in tava tapetata cu hartie de copt. Intepam pe toata suprafata cu o furculita ca sa nu se umfle la copt.

Intindem sosul pe toata suprafata.

Radem jumatate din cantitatea de pecorino peste sosul cu usturoi. Pecorino romano este o branza italiana de oaie tare si sarata, ce inlocuieste de multe ori  parmezanul. Daca nu aveti pecorino puteti folosi parmezan, mozzarella, cascaval, chiar si o telemea de oi sarata si bine uscata.

Punem vinetele pe toata suprafata si presaram patrunjelul si busuiocul rupte bucatele.

Radem din nou deasupra restul de pecorino. 

Dam la cuptor pana ce pizza se rumeneste usor pe fund.

Decoram cu frunzulite de busuioc pentru un plus de gust si de culoare si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Burger cu somon

Postat de simona72

Burger cu somon

Pentru inceput vom posa bucata de peste. Intr-o craticioara punem aproximativ 700 ml apa, sare si cateva boabe de piper. Cand apa aproape da in clocot punem bucata de peste. Oprim focul si lasam...

Citeste continuarea

Mini pizza pe vanata

Postat de andaoana

Mini pizza pe vanata

Vanata o spalam si o taiem rondele. Presaram pe ea sare si o lasam sa stea putin asa , va lasa putina apa. Bucatile de vanata le tamponam cu servetele de hartie ca sa le uscam . Pe o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2013, 01:48
ARATA SUPER
la 05.09.2013, 05:49
ce-ar merge acum o feliuta, ca mic dejun!
la 05.09.2013, 06:37
tot cu pecorino am facut si eu ieri lasagna. e foarte buna si mult mai ieftina decat parmezanul

vezi ca ai uitat sa bagi linkul la ketch-up (in preparare)
daca nu stii cum, m-a invatat ieri Gaby cum se face si iti spun ... sa-mi dai mesaj ca poate nu vad aici
la 05.09.2013, 07:06
la 05.09.2013, 07:15
super

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking