Pizza in forme de briose

Postat de momo121 in Mancare copii
28 Iun 2019 | 2400 vizualizari
Pizza in forme de briose

O gustarica perfecta pentru copii mofturosi carora nu le place pizza din privinta blatului ;) Aceste briose sunt usor de luat la pachetel sau micul dejun :)   "meniu copii"

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 1 plic drojdie uscata pentru 250g faina sau 1/2 plic drojdie uscata pentru 500g faina (foto)
  • 1 lingura parmezan
  • 2 oua
  • 100-120 ml lapte cald (in fuctie de tipul de faina folosit)
  • 4 linguri ulei de masline
  • optional: sare
  • Pentru topping:
  • 100 g salam sau sunca
  • 120 g cascaval
  • gorgonzola
  • 1 bucata ardei rosu
  • 12 linguri kechup
  • condimente de pizza
  • optional:
  • masline,
  • ciuperci,
  • porumb fiert,
  • mozzarella, etc...

Mod de preparare

Pentru inceput facem un aluat ca o pasta mai groasa ca la clatitele americane:

      Intr-un bol punem faina cu drojdia, parmezanul si daca mancati mai sarat puteti sa mai presarati putina sare, dupa care,  peste acestea, adauam ouale, uleiul de masline si laptele cald putin cate putin pana obtinem un aluat omogen. Daca considerati ca mai trebuie lapte, mai puteti adauga 10-15 ml.
     In compozitia rezultata, adaugam salamul si ardeiul (sau alte ingrediente dupa preferinte) pe care le taiem cuburi, presaram condiment de pizza si amestecam.
     Asezam aluatul rezultat in formele de briose, tapetate cu hartiute speciale, apoi punem circa 1 lingura de kechup in fiecare forma peste aluat si presaram deasupra inca putin condiment de pizza, cascaval ras si gorgonzola.
Dam tava la cuptor pentru 25 minute la 200°C sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.

Pont: Ca sa nu se arda deasupra, puteti presara cascavalul ras in ultimele 10 minute.
In compozitia de aluat cand adaugati salamul puteti adauga si acolo cateva cuburi de cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza in forme de briose" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Briose aperitiv cu dovlecei si telemea

Postat de violeta30

Briose aperitiv cu dovlecei si telemea

Se rade dovlecelul, se sareaza si se lasa putin deoparte. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem dovlecelul bine de lichidul format si punem intr-un castron, apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.06.2019, 11:13
la 28.06.2019, 11:28
Drăguțe și bune...!
la 28.06.2019, 11:39
la 28.06.2019, 11:42
Perfecte!
la 28.06.2019, 11:43

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking