Ingrediente
Ptr aluat:
- 500 g faina
- 3 linguri de ulei
- 1 ou
- 100 ml lapte
- un praf de zahar
- 25 g drojdie
Ptr topping:
- 1 ceapa
- 2-3 linguri de ulei
- 400 g ciuperci din conserva(sau proaspete)
- 250 g salam
- 200 ml suc de rosii
- 2010 g cas sau mozzarella rasa
- 1 ou
Mod de preparare
Se freaca intr-o canita drojdia cu un praf de zahar, se adauga laptele caldut si se amesteca bine. Se toarna peste faina si se framanta impreuna cu oul si uleiul, apoi se lasa sa dospeasca.
Intre timp se curata ceapa si se taie cubulete, apoi se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se scurg ciupercile si se taie felii, apoi se adauga peste ceapa impreuna cu salamul taiat felii si se mai calesc impreuna cateva minute, apoi se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se unge o tava cu ulei si se pudreaza cu faina. Se intinde aluatul si se aseaza in tava astfel incat marginile sa ramana putin ridicate, peste el se pune compozitia cu ciuperci, se toarna sucul de rosii si se presara casul. Se bate bine oul cu un praf de sare si se toarna peste pizza. Se da la cuptor aprox. 25-30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|