Pizza la tigaie

Postat de merisor67 in Pizza
19 Apr 2015 | 11829 vizualizari
Pizza la tigaie

Am tot vazut pe la diversi bloggeri si nu numai, acest mod de a prepara mai rapid pizza si am zis sa incerc si eu, dar tot cu aluat dospit, imi place mai mult. N-aveam cum sa dau gres ca eu fac diverse placinte la tigaie, doar ca pe alea le intorc de pe o parte pe alta, pizza nu avem cum sa o intoarcem, insa iese tare bun aluatul, usor crocant la baza si destul de pufos la interior.

Ingrediente

  • Aluat pentru 2 portii:
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 50 ml ulei
  • 450-500 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 8 carnati de casa
  • 450 gr ciuperci feliate
  • 1 ardei kapia
  • 2 rosii
  • 2 linguri ketchup dulce-picant
  • 200 gr cascaval.

Mod de preparare

Punem laptele la incalzit, doar o idee, sa nu fie fierbinte.

Frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol, iar cand se dilueaza, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam bine totul.

Lasam vasul acoperit la loc caldut 10-15 minute pana cand maiaua isi dubleaza volumul.

Cernem o parte din faina intr-un bol incapator, ii facem o adancitura ma mijloc, in care adaugam maiaua crescuta si uleiul.

Presaram si sarea si incepem sa adunam faina la mijloc amestecand totul cu o spatula de lemn.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si incepem sa-l framantam, presarand peste el faina, pana cand devine omogen si nelipicios.

Nu trebuie sa ne rezulte un aluat prea tare, deci ne oprim din a adauga faina atunci cand nu se mai lipeste de maini.

Il lasam la crescut pentru 15-20 de minute, e suficient timpul, daca drojdia este proaspata si buna.

Pentru topping, feliem carnatii rondele, prajiti in prealabil, scurgem ciupercile bine si le taiem mai marunt, ardeiul il taiem julien, rosiile rondele, iar cascavalul il feliem, dar nu prea subtire.

Impartim aluatul in doua si intindem pe rand doua foi rotunde de dimensiunea tigaii in care preparam pizza.

Tigaia mea are diametrul de 24 cm.

Punem aluatul in tigaie, il intepam cu furculita din loc in loc, il ungem cu o lingura de ketchup si presaram ingredientele peste el.

Cascavalul il asezam peste celelalte ingrediente sa realizam un topping frumos.

Acoperim tigaia cu capac si o punem la foc mic spre mediu, aproximativ 15-18 minute.

Nu ridicam capacul, sau il ridicam in ultimele 5 minute.

Tigaia mea are capac de sticla, asa ca am putut vedea lejer daca aluatul s-a copt.

Sa nu va fie teama ca nu se coace aluatul, iese chiar foarte bun, usor crocant jos dar suficient de copt deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza la capac

Postat de katty

Pizza la capac

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat de zucchini, preparata la tigaie

Da dovleceii pe razatoare si stoarce excesul de lichid. Amesteca intr-un castron dovleceii cu oul, faina, semintele si condimentele. Transfera compozitia intr-o tigaie cu ulei incins si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2015, 10:30
buna buna
la 19.04.2015, 10:34
Un mic dejun delicios!
la 19.04.2015, 10:36
la 19.04.2015, 10:40
foarte buna!
la 19.04.2015, 10:56
Buna!!!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking