Pizza lacto-vegetariana

Postat de Valclaudia in Pizza
23 Oct 2017 | 2262 vizualizari
Pizza lacto-vegetariana

Ingrediente

Aluat:

  • 1/2 cub drojdie sfdaramat
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare de Himalaya
  • 150 ml apa calduta
  • 300-350 gr. faina alba proaspat cernuta
  • cca 20 ml ulei de masline
  • 3 linguri seminte de mac

Topping:

  • 4 -5 linguri rosii pasate
  • ardei rosu
  • praz verde
  • felii de emmentaler
  • branza topita taiata bucatele
  • masline negre feliate
  • cascaval ras
  • oregano uscat

Mod de preparare

Drojdia se sfarama intre degete si se pune intr-un vas incapator.

Adaugam sarea si zaharul, amestecam sa devina lichida.

Punem peste drojdia lichefiata apa calduta, apoi faina si framantam un aluat elastic.

Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana cand aluatul se dezlipeste de pe mana.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi tripleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade, pornim functia de coacere cu ventilatie.

Ungem tava cuptorului cu putin ulei, presaram fe fundul tavii semintele de mac.

Aluatul il intindem uniform in tava, apoi il ungem cu rosii pasate.

Adaugam bucatele de praz verde si ardei rosu, rupem feliile de emmentaler, asezam din loc in loc bucatele de branza topita.

Presaram cascaval ras, asezam din loc in loc feliutele de masline si lasam sa cada un praf de oregano uscat peste cascaval, apoi dam tava la cuptor pentru 25-30 minute.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza lacto-vegetariana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Postat de deyutzky

Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged

Cum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....

Citeste continuarea

Pizza cu somon

Postat de comanligia

Pizza cu somon

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute. Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2017, 06:45
Foarte buna!
la 23.10.2017, 07:24
Perfecta pizza!
la 23.10.2017, 08:41
Wow, vreau și eu!
la 23.10.2017, 08:45
Numai buna la ora asta!
la 23.10.2017, 09:30

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking