Pizza Margherita

Postat de RODIMUR in Pizza
25 Feb 2020 | 2172 vizualizari
Pizza Margherita

Facem pizza mai rar, deși ne place, iar numele acesteia de față m-a tentat de mult timp. Așa că astăzi am pus în aplicare o rețetă de pe net, a unui cunoscut pizzar. Am urmat întru totul recomandările sale, în afară de acelea referitoare la sos: am preferat să folosesc suc de roșii de casă, cu niște condimente pe care le-am folosit adeseori, în locul roșiilor din conservă, cum erau în rețeta originală. Atât timp cât găsesc ingrediente proaspete, sau pe care le am preparate în casă, prefer să le folosesc pe acestea. A fost atât de bună, încât fiecare dintre noi a mâncat porție dublă...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 grame de făină albă
  • 15 grame de drojdie proaspătă
  • 1/2 linguriță de sare extrafină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • apă caldă
  • 1 lingură de ulei de floarea sorelui, pentru uns tava de copt
  • Pentru umplutură:
  • 300 grame de mozzarella
  • Pentru sos:
  • 150 ml de suc de roșii
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • busuioc uscat
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin, până ce devine elastic și nelipicios. 

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, unde se lasă 20-25 de minute, la dospit.

Cât timp crește aluatul, se taie mozzarella în cubulețe și se face sosul de roșii din: suc de roșii, sare, piper, zahăr, boia de ardei dulce, oregano și busuioc uscat.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, i se dă forma rotundă și se întinde cu mâinile în tava de copt, o foaie cu grosimea de 1-1,5 cm. Se unge foaia cu sosul de roșii și se dă la cuptor, la temperatură medie, pentru 3-4 minute de precoacere.

După acest interval de timp, se scoate tava din cuptor, se distribuie uniform cubulețele de mozzarella pe foaia de aluat și apoi se dă pizza din nou la cuptor, la temperatură medie, pentru 20 de minute.

Când mozzarella s-a topit și s-a rumenit ușor, se scoate pizza din cuptor și după 1-2 minute de răcorire, se decorează cu frunze proaspete de busuioc, se feliază și se poate servi, caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Margherita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Margherita

Postat de Bucataras

Pizza Margherita

1. Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. 2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea...

Citeste continuarea

Pizza Margherita cu blat de conopida

Postat de JulyCris

Pizza Margherita cu blat de conopida

Decupam conopida de frunze si desfacem buchetelele. Le spalam si le scurgem de excesul de apa. Le bagam in robotul de bucatarie si le blenduim bine,apoi punem conopida pe hartie de copt,intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2020, 23:16
la 26.02.2020, 06:48
Grozava!
la 26.02.2020, 07:09
Mulțumesc frumos, Claudia! Chiar a fost tare bună...!
la 26.02.2020, 07:28
la 26.02.2020, 07:54
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking