Ingrediente
- Aluat:
- 200 ml apa
- 1 si 1/4 lingura ulei de masline
- 1 si 1/4 lingurita sare
- 400 g faina
- 1 si 1/4 lingurita drojdie granulata
- Umplutura:
- 200 g kaizer feliat
- 100 g masline feliate
- 1 ardei gras rosu
- 4 linguri cu boabe de porumb
- 4 linguri cu ciuperci din conserva
- 100 g cascaval
- 100 g mozzarella
- o ceasca suc de rosii
- sare, piper, cimbru, busuioc
Mod de preparare
Daca aveti masina de paine, puneti ingredientele in aceasta ordine si setati programul de framantat si dospit. Daca nu aveti, framantati un aluat din aceleasiingrediente, pana nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, la loc caldut.
In tava de aragaz unsa cu putin ulei se intinde aluatul, ridicand putin marginile. Sucul de rosii se amesteca cu sare, piper, cimbru si busuioc, dupa gust, apoi se intinde in strat subtire peste foaia de aluat. Se presara cascavalul ras, kaizerul taiat feliute de grosimea unui deget, ardeiul gras taiat julien, maslinele, ciupercile si porumbul. Deasupra se aseaza feliute subtiri de mozzarella. Se coace in cuptorul incins 20 de minute, la foc potrivit, pe gratarul de sus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|