Pizza taraneasca

Postat de Oana in Pizza
28 Oct 2009 | 17074 vizualizari
Pizza taraneasca

Aluatul se face excelent la masina de paine dar si framantat cu mana, apoi lasat la dospit.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 ml apa
  • 1 si 1/4 lingura ulei de masline
  • 1 si 1/4 lingurita sare
  • 400 g faina
  • 1 si 1/4 lingurita drojdie granulata
  • Umplutura:
  • 200 g kaizer feliat
  • 100 g masline feliate
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri cu boabe de porumb
  • 4 linguri cu ciuperci din conserva
  • 100 g cascaval
  • 100 g mozzarella
  • o ceasca suc de rosii
  • sare, piper, cimbru, busuioc

Mod de preparare

Daca aveti masina de paine, puneti ingredientele in aceasta ordine si setati programul de framantat si dospit. Daca nu aveti, framantati un aluat din aceleasiingrediente, pana nu se mai lipeste de maini, apoi lasati la dospit o ora, la loc caldut.

In tava de aragaz unsa cu putin ulei se intinde aluatul, ridicand putin marginile. Sucul de rosii se amesteca cu sare, piper, cimbru si busuioc, dupa gust, apoi se intinde in strat subtire peste foaia de aluat. Se presara cascavalul ras, kaizerul taiat feliute de grosimea unui deget, ardeiul gras taiat julien, maslinele, ciupercile si porumbul. Deasupra se aseaza feliute subtiri de mozzarella. Se coace in cuptorul incins 20 de minute, la foc potrivit, pe gratarul de sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza de casa cu de toate

Postat de Pungasa_Rogue

Pizza de casa cu de toate

Se cerne faina, intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-le apoi sa se odihneasca pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun oul, sarea, zaharul,...

Citeste continuarea

Pizza de casa cu de toate

Postat de AdrianUdrea

Pizza de casa cu de toate

Trebuie să vă spun de la inceput ca, atat aluatul, cat si toppingul au fost pentru doua tavi mari de pizza, de 30/40 cm. Pentru aluat, amestecam oul cu un praf de sare, smantana si uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2009, 19:52
la 28.10.2009, 20:19
Noroc!
la 28.10.2009, 20:50
la 13.12.2009, 00:38
delicios
la 13.12.2009, 11:23
Multumesc, ma bucur ca va place!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking