Se face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac, la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece, ca să dospească.
Între timp se prepară sosul din: suc de roșii, sare, piper, boia de ardei dulce, zahăr, chilli, oregano, busuioc uscat. Se amestecă bine pentru omogenizare și pentru dizolvarea zahărului.
Se spală roșiile și se înjumătățesc.
Brânza tofu se scoate din cutie, se scurge de zeamă și se taie sub formă de cubulețe.
Se spală ardeiul gras mini, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie rondele, sau julienne.
Se scot boabele de porumb din cutie, se clătesc sub jet de apă rece și apoi se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.
Măslinele se clătesc sub jet de apă, se zvântă și se taie/se feliază.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă 1-2 minute pentru eliberarea bulelor de aer, după care se întinde cu sucitorul, până ce ajunge la dimensiunea tăvii în care se va face pizza.
Se pune foaia de aluat în tava unsă în prealabil cu puțin ulei de floarea soarelui și se unge cu sosul de roșii, pregătit în prealabil.
Se distribuie pe suprafața pizzei cubulețele de tofu și apoi celelalte ingrediente pregătite dinainte: roșiile cherry înjumătățite, rondelele de ardei mini, măslinele feliate și boabele de porumb.
Se condimentează pizza cu: sare, piper, oregano și busuioc uscat, după care se stropește, cât mai uniform posibil, cu ulei de măsline.
Se dă tava la cuptor, la temperatură medie, pentru 20-25 de minute.
Când pizza este gata, se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, cu sosurile preferate.