Plachie de macrou

Postat de oanapl in Peste
11 Iun 2018 | 7034 vizualizari
Plachie de macrou

"picnicul bucatarasilor Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Ela68, careia ii multumesc. Eu nu am prajit pestele ci l-am fript pe gratar.

Ingrediente

  • 3 bucati macrou
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml apă
  • 1 cutie conservă roșii
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 3-4 căței de usturoi

Mod de preparare

Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.
Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3 minute. 
Adaugi apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si cimbrul. Mai lași câteva minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Așezi peștele într-un vas termorezistent, adaugi ustoroiul tăiat felii și torni sosul. Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, până ce peștele este bine pătruns și a mai scăzut puțin sosul. Îndepărtezi folia și mai lași 10-15 minute.
Servești cu mamaliguță fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plachie de caras

Postat de Ela68

Plachie de caras

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim...

Citeste continuarea

Plachie de macrou

Postat de Carmen_Ana

Plachie de macrou

Am taiat capetele si coditele,am curatat macroul de intestine si l-am spalat bine in interior,pana am eliminat toata pelicula neagra . Dupa ce s-a scurs de apa,am taiat fiecare macrou in 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2018, 09:24
Bună!
la 12.06.2018, 09:48
Foarte buna
la 12.06.2018, 09:48
la 12.06.2018, 11:07
la 12.06.2018, 11:20
Un preparat foarte gustos!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking