Plachie de macrou

Postat de oanapl in Peste
11 Iun 2018 | 7176 vizualizari
Plachie de macrou

"picnicul bucatarasilor Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Ela68, careia ii multumesc. Eu nu am prajit pestele ci l-am fript pe gratar.

Ingrediente

  • 3 bucati macrou
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 ml vin alb
  • 50 ml apă
  • 1 cutie conservă roșii
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 3-4 căței de usturoi

Mod de preparare

Cureți peștii de solzi, îi speli foarte bine și îi dai cu sare. Îi pui pe grătar și îi frigi.
Separat, pregătești sosul: călești ceapa tăiată juliene și adaugi ardeiul taiat felii. Adaugi rosiile pasate și potrivești de sare. Lași la foc mic 2-3 minute. 
Adaugi apoi vinul, apa, foile de dafin, piperul si cimbrul. Mai lași câteva minute astfel încât să se întrepătrundă aromele.
Așezi peștele într-un vas termorezistent, adaugi ustoroiul tăiat felii și torni sosul. Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor pentru 20-30 minute la foc mediu, până ce peștele este bine pătruns și a mai scăzut puțin sosul. Îndepărtezi folia și mai lași 10-15 minute.
Servești cu mamaliguță fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de macrou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Plachie de caras

Postat de Ela68

Plachie de caras

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim...

Citeste continuarea

Plachie de macrou

Postat de Carmen_Ana

Plachie de macrou

Am taiat capetele si coditele,am curatat macroul de intestine si l-am spalat bine in interior,pana am eliminat toata pelicula neagra . Dupa ce s-a scurs de apa,am taiat fiecare macrou in 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2018, 09:24
Bună!
la 12.06.2018, 09:48
Foarte buna
la 12.06.2018, 09:48
la 12.06.2018, 11:07
la 12.06.2018, 11:20
Un preparat foarte gustos!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking