Plachie de peste cu mamaliga

Postat de Oana in 2 Portii = 20 LEI
23 Mar 2017 | 9282 vizualizari
Plachie de peste cu mamaliga

Un pranz rapid si gustos!

Ingrediente

  • 2 bucati trunchi de merluciu
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 catei de usturoi
  • 400 gr rosii in bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • cateva crengute de cimbru proaspat
  • 1 fir de oregano proaspat
  • 4 felii de lamaie
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Pune pestele intr-o tava, condimenteaza-l cu sare si piper si pune peste el vinul alb. Lasa-l la marinat pana pregatesti legumele.

  • Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul si lasa-l sa se incinga.

  • Adauga ceapa taiata solzisori, apoi usturoiul taiat marunt si lasa 2-3 minute sa se inmoaie.

  • Adauga apoi ardeiul gras verde si rosu taiat fasii si lasa-l sa se inmoaie 2-3 minute.

  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

  • Pune apoi rosiile in bulion, adauga frunzele de dafin, crengutele de cimbru si frunzele de oregano.

  • Lasa sa fiarba 10 minute, apoi toarna sosul peste pestele din tava.

  • Peste fiecare bucata de peste pune cate doua felii de lamaie.

  • Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade si lasa-l 30 de minute pana ce pestele este gata si sosul a scazut putin.

  • Scoate tava din cuptor si presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.

  • Serveste plachia de peste cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Tarta cu legume colorate

Postat de Oana

Tarta cu legume colorate

Aluat : Amesteca untul rece taiat cubulete cu faina, pana obtii mici firimituri. Pune un praf de sare si apa rece, amesteca putin, apoi adauga galbenusurile de ou si framanta...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu mamaliga

Postat de Oana

Ciulama de pui cu mamaliga

Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin. Pune apoi cubuletele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2017, 11:38
la 23.03.2017, 12:07
La noi, in zona sudica a tarii, este o mancare foarte indragita, in general facuta cu peste proaspat de Dunare.
la 23.03.2017, 12:18
la 23.03.2017, 14:20
abia astept ziua de sambata
la 23.03.2017, 22:38

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking