Placinta aperitiv cu carne de pui

Postat de eumimi in Mancaruri cu carne
4 Iun 2021 | 3621 vizualizari
Placinta aperitiv cu carne de pui

O placinta gustoasa si rapida.

Ingrediente

Ingrediente aluat:

  • 3 oua
  • 350 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 500-520 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • sare
  • + mac pentru presarat deasupra

Pentru umplutura:

  • carne de pui ( aprox. 400 gr)
  • 2 cepe verzi
  • 120 gr cascaval
  • marar verde
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca laptele caldut cu drojdia, se adauga apoi, uleiul si ouale si se bat bine cu telul. Adaugam apoi si faina si sarea si se amesteca bine pana cand rezulta o pasta groasa.

Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa si mararul la robotul de bucatarie. Adaugam jumatate din cascavalul razuit si un praf de sare. Cealalta parte de cascaval o razuim si o lasam deoparte.

Tapetam un vas mare de yenna cu hartie de copt. Turnam jumatate din compozitia de aluat. Pare putin, dar nu va faceti griji, va creste la cuptor.

Adaugam un strat de cascaval razuit ( nu tot, mai lasam sa punem si deasupra compozitiei de carne) si apoi adaugam toata compozitia de carne. O uniformizam usor si adaugam si restul de cascaval razuit.

Cu ajutorul unei linguri punem deasupra placintei si restul de aluat. Intindem cu grija si presaram mac deasupra. Coacem placinta la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam la racit si o putem portiona. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Placinta cu pui si ciuperci brune

Postat de RuxyRux

Placinta cu pui si ciuperci brune

Aluatul: Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri lapte cald( din total), apoi pe margine se pune sarea, apoi ouale, untul moale si restul de lapte cald, se framanta...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu pui si legume

Postat de katty

Aperitiv placinta cu pui si legume

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2021, 10:37
la 04.06.2021, 11:09
la 04.06.2021, 11:28
Foarte gustoase combinatiile astea, imi plac.
la 04.06.2021, 11:44
Merci!
la 04.06.2021, 12:23
Gustoasă plăcintă...!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking