Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval

Postat de angyb in Aperitive / Garnituri
31 Aug 2012 | 8367 vizualizari
Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval

De cand am vazut aceasta placinta la Ancuta (postavaru) mi-a tot stat gandul la ea ieri in sfarsit am facut-o .Foarte buna!!!!

Ingrediente

  • 310 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 15 g drojdie
  • 80 ml ulei
  • 1 ligurita de sare
  • 2 linguri de gris
  • 200 g mortadela
  • 200 g cascaval
  • unt

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in lapte caldut. Intr-un vas punem faina si facem o gropita in mijloc. Turnam drojdia dizolvata adaugam ouale uleiul si sare. Amestecam usor cu o lingura.

Ungem o tava cu unt si o tapetam cu gris. Turnam jumatate din compozitie si o nivelam. Asezam un strat de mortadela feliata, apoi un strat de cascaval, un alt strat de mortadela feliata si la sfasit cascaval .

Turnam restul de aluat si il nivelam cu ajutorul unei linguri umezite. Presaram deasupra mac si lasam placinta sa se odihneasca 30 de minute.

Coacem la foc mic 20-25 de minute .

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu mortadela si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta invartita cu branza

Postat de Oana

Placinta invartita cu branza

Intr-un castron se zdrobeste branza telemea cu furculita, apoi se amesteca cu branza de vaci, iaurtul, ouale batute, se condimenteaza cu putin piper si nucsoara proaspat rasa. Se gusta de sare,...

Citeste continuarea

Cartofi cu mozzarella la cuptor

Postat de timea

Cartofi cu mozzarella la cuptor

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete, ii fierbem in apa cu putina sare.  Nu trebuie sa fie fierti foarte tare pentru a nu se zdrobi, cand intra furculita in ei sunt ok. Scurgem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2012, 13:13
imi placeee!!!
la 31.08.2012, 13:26
Bun bun
la 31.08.2012, 13:46
merisor
motan
la 31.08.2012, 13:54
place
la 31.08.2012, 14:10
gata ideea pentru mozzarella primita

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking