Placinta Bengoasa

Postat de Constelatialeu in Porc
2 Feb 2017 | 10762 vizualizari
Placinta Bengoasa

Acum eu sper sa fie buna placinta asta si sa nu arunce bucatarasii cu ea dupa mine......

Ingrediente

  • 2 pachete aluat foitaj Bella, 4 foi a 400 g fiecare
  • Umplutura
  • 2 kg carne, fleica si pulpa de porc, tocata
  • 230 g branza de oaie
  • 250 g cascaval afumat
  • 660 g ciuperci
  • 11 legaturi ceapa verde
  • 3 morcovi
  • piper
  • sare
  • 6 oua + 2 albusuri
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri+ 2 linguri lapte

Mod de preparare

Mai intai, scoatem aluatul sa se dezghete. Pregatim carnea pentru tocat, o taiem in bucati mai mici si o tocam prin sita mai mare. Pregatim legumele, curatam morcovul si il dam prin razatoarea mare, curatam ciupercile si le taiem bucati mai maricele, curatam si taiem ceapa verde. Radem branza si cascavalul pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok, lasam se incinga, punem putin ulei si adaugam ceapa si morcovul, presaram un pic de sare ( nu foarte multa, avem branza de oaie care e un pic mai sarata). Calim legumele, apoi le scoatem intr-un castron incapator. Curatam tigaia wok, punem pe foc din nou, picuram putin ulei si adaugam ciupercile, le calim si pe ele pana scad aproape jumatate, adaugam piper. Scoatem ciupercile din tigaie cu ajutorul spumarului, avand grija sa scurgem zeama lasata de ciuperci. Adaugam ciupercile peste ceapa si morcov. Curatam tigaia, o punem din nou pe foc, adaugam putin ulei, apoi punem carnea tocata si un pic de sare, o calim si apoi o adaugam peste ciuperci, ceapa si morcov, avand grija sa scurgem zeama formata. Amestecam bine totul, apoi adaugam branza si cascavalul, omogenizam, la final, adaugam cele 6 oua si 2 albusuri, omogenizam bine compozitia. Am folosit doua tavi cu dimensiuni de 40/30 cm. Am tapetat tavile cu hartie d ecopt, apoi am intins prima foaie de aluat, am intepat foaia cu furculita si am adaugat jumatate din umplutura. Deasupra m-am jucat un pic si am facut un grilaj din cealalata foaie de aluat. Am intepat cu furculita, fasiile de aluat, apoi am uns cu galbenus de ou cu lapte. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, sub tava am bagat un ibric cu apa, sa nu se arda aluatul. Am lasat tava in cuptor cca 35-40 min. E buna calda , dar si rece, ca rece o sa o mancam....

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta Bengoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ruladă din muşchiuleţ de porc

Postat de diaconta

Ruladă din muşchiuleţ de porc

Muschiuletul de porc l-am taiat si l-am desfacut,astfel încât sa obtin o „foaie” care poate fi umpluta. Nu am facut poza la aceasta etapa,dar am început...

Citeste continuarea

Tocana porcului

Postat de reisnaor_2006

Tocana porcului

       Carnea am spalat-o si am taiat-o cubulete potrivite.Carnatiul l-am taiat felii si impreuna cu carnea l-am adaugat intr-o cratita incapatoare.Nu am pus nici un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2017, 15:01
Am intrat sa vad daca o aduci sau o lasi acasa ) Super fain arata!
la 02.02.2017, 15:05
Le aduc, ca am doua, mai este una in cuptor....sper sa va si placa...
la 02.02.2017, 15:13
Wowwww ce bunaciuneeeeeeeeeee
la 02.02.2017, 15:16
Eu pot sa arunc? are tot ce imi place mie si branza si ciuperci )
la 02.02.2017, 15:22
Timea,pentru tine am piscoturi....

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking