Ingrediente
- 600 gr de cartofi
- 200 gr ciolan afumat dezosat
- 200 gr carnati afumat de casa
- 100 gr de sunca
- 150 gr cascaval Delaco
- 1 ceapa mare
- 200 ml de lapte
- 2-3 catei de usturoi
- 100 gr rosii in bulion
- 50 gr de unt
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru inceput, curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiam cubulete. Punem cartofii intr-o oala cu apa, impreuna cu ciolanul afumat la fiert, cu putina sare.
Separat, taiem carnatul, sunca si ceapa.
Intr-o tigaie, punem putin ulei si le rumenim pana isi schimba culoarea. Cand s-au rumenit, adaugam usturoiul taiat feliute, rosile in bulion si lasam sa fiarba cateva minute.
Cartofii fierti ii scurgem bine de apa si facem un piure mai vartos pe care il diluam cu lapte. Taiem si ciolanul bucati mai mici.
Intr-un vas de yena uns cu unt, punem un strat de piure, deasupra radem cascaval din abundenta, punem afumatura, acoperim cu al doilea strat de piure. Ornam deasupra cu afumatura ramasa, radem cascaval din abundenta si dam la cuptorul incins, la 200 de grade C, pana se topeste cascavalul.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta ciobanului cu afumatura si cascaval Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|