Placinta creata cu branza sarata

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
1 Apr 2019 | 1212 vizualizari
Placinta creata cu branza sarata

M-a încântat această rețetă de când am văzut-o la Motănel, căruia îi mulțumesc pentru inspirație. Dar am avut ocazia să și gust o astfel de plăcintă, în varianta dulce si tare mult mi-a placut. Rețeta lui Motănel AICI .

Ingrediente

  • 400 g aluat pentru foi de plăcintă
  • 400 g brânză de capră, sărată
  • 200 g telemea de vaci, sărată
  • 200 g brânză proaspătă, de vaci
  • 150 g smântână
  • ulei pentru uns foile și tava
  • 6 ouă
  • 1 l lapte
  • dulceață de ardei iuți, pentru servit

Mod de preparare

Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Adăugăm, apoi, trei ouă și din nou omogenizăm compoziția. Sare nu mai este cazul să adăugăm, deoarece folosim brânzeturi sărate. Se pot adăuga ierburi aromate, sau verdețuri proaspete, după preferințe. Eu am preferat-o simplă. Pornim cuptorul la 200 de grade. Dezghețăm aluatul de foi pentru plăcintă la temperatura camerei. Au fost 12 foi în pachet, deci am folosit câte 3 foi odată. Întindem foile de aluat peste folia cu care sunt împachetate. Pe un blat de lucru așezăm o foaie și o ungem cu ulei, folosind o pensulă. Așezăm a doua foaie peste ea, o ungem și pe aceasta cu ulei, apoi așezăm a treia foaie pe care nu o mai ungem. Peste jumătate din suprafața foilor întindem 1/3 din compoziția de brânză în straturi mai neuniforme. Peste compoziția de brânză aducem partea de foi simple, le presăm ușor apoi împachetăm totul sub formă de evantai sau de acordeon. Se așază evantaiul astfel format în tava unsă cu ulei, apoi se procedează în același mod și cu restul foilor de plăcintă. Eu am folosit o tavă cu dimensiunile 23/40 cm. Dăm tava la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, sau până când foile sunt bine rumenite la suprafață. Între timp, amestecăm bine cele 3 ouă rămase, cu un praf de sare și laptele. Scoatem tava din cuptor și înțepăm plăcinta cu o furculiță din loc în loc. Turnăm deasupra compoziția de ouă cu lapte și dăm din nou tava la cuptor pentru 30 de minute, sau până când compoziția este absorbită de plăcintă și suprafața acesteia este frumos rumenită. Lăsăm, apoi, plăcinta creață cu brânză sărată să se tempereze ușor, o porționăm și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi. Este foarte bună și simplă, dar noi am servit-o cu dulceață de ardei iuți care merge de minune cu brânzeturi sărate.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta creata cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Aperitiv placinta creata cu branza sarata

Postat de MotanLaOale

Aperitiv placinta creata cu branza sarata

Foile se lasa la dezghetat. Branza telemea se rade si se amesteca cu smantana si 3 oua. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu...

Citeste continuarea

Placinta creata cu branza sarata si marar

Postat de kamy

Placinta creata cu branza sarata si marar

Se lasa foile de placinta la temperatura camerei sa se dezghete. Branza se marunteste cu o furculita ,se adauga 3 oua, iaurtul,boiaua iute,chimenul,mararul si se amesteca bine cu mixer-ul....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 01.04.2019, 19:18
buna buna
la 01.04.2019, 19:22
Ce bunatate!
la 01.04.2019, 19:23
Îmi plac foarte mult plăcintele cu brânză sărată...!
la 01.04.2019, 19:25
Foarte buna e si cu branza sarara! si cea a lui Motanel, cu branza dulce, a fost super!
la 01.04.2019, 19:38
Nebunie placinta asta!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking