Ingrediente
pentru o placinta
- 2 foi de aluat foietaj
- 80 g turta dulce - 4 felii
- 1 banana
- 70 g pudra de migdale
- 30 g nuca de cocos rasa
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 2 oua
- 1 lingura de rom
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare
Frecati untul cu zaharul, adaugati treptat ouale, nuca de cocos, romul si pudra de migdale.
Taiati banana in rondele fine si turta dulce in bucatele.
Aşezăm foile de aluat de foietaj, pe hârtie de copt.
Pe prima foaie punem crema in mijloc si ascundem figurina.
Deasupra puneti feliile de banana si turta dulce.
Acoperim cu a 2 a foaie, taiem marginile si sudam. Decoram cu aluatul ramas.
Ungeti placinta cu galbenusul de ou batut..
Punem placinta 20 minute la rece până se încinge cuptorul, apoi coacem timp de 10 minute la 200°C, apoi reducem la 180°C si coacem inca 30 de minute.
Faceti gauri cu o scobitoare sau un semineu dn hartie de copt in centru.
Se serveste calduta cu cidru (cidrul este o bautura slab alcoolica 3 – 8%, obtinuta prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar si a gutuilor la o temperatura de 4 – 16° Celsius).
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu banane si crema de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|