Plăcintă cu brânză

Postat de madi_marin in Prajituri
4 Dec 2011 | 4326 vizualizari
Plăcintă cu brânză

Irina mi-a făcut poftă cu plăcina ei......

Ingrediente

  • 5 foi mari de plăcintă Linco
  • 250 g urda
  • 250 g telemea puţin sărată
  • 5 ouă
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g stafide
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri cu griş
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 50 g margarină
  • zahăr pudră  vanilat pentru decor

Mod de preparare

Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie toate în jumătate şi astfel ies 10 foi bune pentru tava 25/35 cm.

Brânza rasă sau zdrobită cu furculiţa se amestecă cu ouăle bătute, zahărul, frişca lichidă, grişul,  coaja rasă de lămâie, esenţele şi stafidele.

Margarina se topeşte până devine lichidă.

În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 5 foi unse fiecare cu margarina topită, apoi toată compoziţia de brânză şi deasupra celelalte foi unse de asemenea cu margarină topită inclusiv deasupra.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 de minute. Se dă la răcit şi abia apoi se poate porţiona. Se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2011, 14:37
yammy ce bunatate
la 04.12.2011, 14:50
deci o sa prindem virusul si noi super apetisanta e
la 04.12.2011, 15:10
la 04.12.2011, 15:20
delicioasaaa
la 04.12.2011, 16:08
f buna tocami am scos si eu placinta din cuptor, dar a mea e sarata....

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking