Ingrediente
- 350 g faina
- 150 g lapte
- 50 ml ulei
- un galbenus
- 3 linguri de iaurt
- 2 linguri de zahar
- 10 g drojdie
- un praf de sare
- 10 g coaja de lamaie si portocala
- 400 g branza de vaci
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri smantana
- o esenta de rom
- un galbenus pentru uns
Mod de preparare
Umplutura
Am amestecat branza, zaharul, esenta de rom si smantana
Aluatul
Facem maiaua din drojdie, lapte si putin zahar. O lasam sa dospeasca
Am amestecat faina cu sarea, zaharul, uleiul, galbenusul, iaurtul, coaja de lamaie si portocala si am adaugat maiaua. Framantam pana devine o coca elastica si o lasam sa dospeasca 30 de minute
Am impartit aluatul in 2 si am intins cercuri
Intr-o tava am pus un cerc, umplutura si al doilea cerc. Am taiat raze, le-am rasucit si le-am uns cu galbenusul
Bagam in cuptorul incins 30 de minute la 180 de grade
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|