Ingrediente
- Aluatul l-am pregatit din
- 1/2 kg faina,
- 1/4 cubulet de drojdie,
- 300 ml apa calduta,
- 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare
- Umplutura este din
- 300 g branza telemea de vaca,
- 2 oua
- In plus, mai e nevoie de
- 100g margarina Rama mit Butter.
- 2 oua si o cutiuta mica de iaurt natural,
- ulei.
Mod de preparare
Aluatul l-am pregatit amestecand faina cu drojdia diluata in apa calduta cu zahar si sare. Am framantat un aluat potrivit de moale si elastic. L-am impartit in 2 si fiecare bucata am intins-o in foaie cat de subtire, pe care am stropit-o cu ulei. Peste fiecare jumatate de foaie am pus jumatate din compozitia de branza distribuita uniform. Am pliat foaia cu compozitia inauntru si am incretit-o cu mana. Am taiat-o pe masura tavii.
Compozitia de branza am preparat-o din branza data pe razatoare si oua. Am amestecat totul intr-o masa omogena.
Placinta am pus-o intr-o tava cu hartie de copt si am pus bucatele de margarina peste ea, din loc in loc. Peste placinta asezata frumos, am turnat amestecul de iaurt cu oua si l-am distribuit uniform.
Am dat placinta la cuptor la foc mediu pana s-a rumenit frumos, cam 45 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|