Ingrediente
- 1/2 pachet foi de placinta
- 4 oua
- 500 g. branza telemea de vaca
- 400 g. iaurt de capra
- 100 g. merisoare
- 100 g. zahar
- coaja de la o lamaie
- zahar vanilat
- ulei pentru uns foile
- 200 ml. lapte
- 100 g. zahar
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Pregatesti intai compozitia de branza.
Ouale se mixeaza cu zaharul ,cat sa se amestece bine,adauga branza rasa,iaurtul,coaja de lamaie,vanilia si merisoarele.
Tapetam o tava cu hartie de copt.
Tava mea a avut dimensiunea 25/35 cm.
Unge hartia cu ulei si aseaza o o foaie din aluat.
Pui 4 foi ungand cu ulei fiecare foaie .
Pune jumatate din compozitia de branza si apoi inca 3 foi si cea de-a doua parte a compozitiei de branza.
Deasupra pui inca 3 foi de placinta.
Se unge si ultima foaie.
Portionam si dam la cuptorul incins la 170 grade.
Cat placinta sta in cuptor se fierbe laptele cu zaharul si vanilia pana la topirea zaharului.
Cand este rumenita se stinge focul si se opareste cu laptele pregatit.
Lasam in cuptor sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|