Placinta cu branza

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
13 Ian 2016 | 5271 vizualizari
Placinta cu branza

M-am inspirat de pe blogul retetecalamama cu mici modificari: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/patiserie/placinta-cu-branza-turban.html

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 160 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 150 g untura
  • Umplutura
  • 2 cartofii medii
  • 1 ceapa rosie mica
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Intr-un bol se cerne faina, adaugam sarea si amestecam dupa care facem o gaura in mijloc adaugam oul batut cu furculita, drojdia dizolvata cu putin lapte, uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat laptele.

Framantam un aluat omogen si nelipicios.

Impartim aluatul in 6 bucati egale care le vom acoperi cu un prosop si lasam la dospit 30  min.

Intindem fiecare bucata intr-o foaie, o ungem cu untura, adaugam a 2 foaie ungem cu untura adaugam a 3 foaie si impaturim, repetam si cu celelalte 3 foie. Fiecare pachet il invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 min.

Intre timp pregatim umplutura:cartofii curatati de coaja si spalati bine ii taiem cubulete, ii condimentam cu sare si piper dupa care ii inabusim cu putin ulei si un strop de apa.

Ii lasam sa se raceasca foarte bine dupa care ii amestecam cu branza, pesmet, ceapa tocata, patrunjel, condimente dupa gust.

Fiecare pachet se intinde intr-o foaie subtire si se taie fasii de cca 3 cm latime, se ruleaza strans fiecare fasie si cu ajutorul degetelor mari presam laturile din interior spre afara astfel obtinand o palnie, adaugam umplutura si tragem marginile spre interior ca sa se lipeasca bine.

Le asezam in tava unsa cu ulei cu lipitura in jos.

Le dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos cca 25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2016, 17:15
Bune or fi!
la 13.01.2016, 17:18
ce faine placinte
la 13.01.2016, 17:40
bune
la 13.01.2016, 17:41
Foarte faine si fragede cred ca au iesit!! Imi plac mult cu branza!
la 13.01.2016, 17:42

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking