Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde

Postat de trifadalia in Aperitive / Garnituri
5 Mai 2020 | 2081 vizualizari
Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde

Nu este o reteta foarte complicata, fiind facuta cu foi din comert, dar este rapida si ideala pentru un mic dejun satios. 

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 100 gr unt topit
  • 1 galbenus de ou
  • 300 gr branza de burduf
  • 300 gr urda dulce
  • 1 legatura de marar
  • 3 buc fire de ceapa verde
  • pentru unplutura cu branza dulce
  • 100 gr urda dulce
  • 100 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja rasa de lamaie
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile. 

Dupa ce foile de placinta s-au dezghetat, se ia o foaie de placinta se unge cu o pensula cu untul topit , se mai pune inca o foaie de placinta care se unge si ea in prealabil ( eu am facut aceasta operatiune cu cate 3 sau 4 foi) apoi am pus din compozitie de branza peste foaie si am rulat cele 3 sau 4 foi. 

Dintr-un pachet am facut 3 suluri cu branza sarata si unul cu branza dulce. 

La final, placinta se unge cu galbenusul de ou si se pun deasupra seminte de susan. 

Se coace placinta pentru 40 de minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade ( functia sus+jos+ventilatie) sau treapta medie la cuptoarele pe gaz. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Biscuiti sarati

Postat de RuxyRux

Biscuiti sarati

 Intr-un vas se cerne faina, se lasa deoparte. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea mica, la fel si untul rece. Intr-un vas pentru framantat se pun ingredientele : untul,...

Citeste continuarea

Placintele cu ciuperci si cascaval

Postat de rocsi_1612

Placintele cu ciuperci si cascaval

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura. Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam. Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2020, 10:48
la 05.05.2020, 12:02
la 05.05.2020, 14:30
Buna!
la 05.05.2020, 18:26
la 05.05.2020, 21:51

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking