Ingrediente
- 1 pachet de foi de placinta
- 100 gr unt topit
- 1 galbenus de ou
- 300 gr branza de burduf
- 300 gr urda dulce
- 1 legatura de marar
- 3 buc fire de ceapa verde
- pentru unplutura cu branza dulce
- 100 gr urda dulce
- 100 gr branza de vaci
- 100 gr zahar
- 1 plic zahar vaniliat
- coaja rasa de lamaie
- seminte de susan
Mod de preparare
Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile.
Dupa ce foile de placinta s-au dezghetat, se ia o foaie de placinta se unge cu o pensula cu untul topit , se mai pune inca o foaie de placinta care se unge si ea in prealabil ( eu am facut aceasta operatiune cu cate 3 sau 4 foi) apoi am pus din compozitie de branza peste foaie si am rulat cele 3 sau 4 foi.
Dintr-un pachet am facut 3 suluri cu branza sarata si unul cu branza dulce.
La final, placinta se unge cu galbenusul de ou si se pun deasupra seminte de susan.
Se coace placinta pentru 40 de minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade ( functia sus+jos+ventilatie) sau treapta medie la cuptoarele pe gaz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|