Placinta cu branza dulce

Postat de Moni_alex in Dulciuri
12 Aug 2015 | 8065 vizualizari
Placinta cu branza dulce

O placinta gustoasa si usor de facut

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 14 linguri de ulei
  • 10 g de drojdie proaspata
  • o lingura rasa de zahar
  • o lingura de lapte
  • 60 ml iaurt sau sana, kefir
  • un praf de sare
  • 450 g faina pentru cozonac
  • 80-90 g faina pentru paine
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaci scursa de zer
  • 3 oua mai mari sau 4 mici
  • doua linguri gris
  • zahar dupa gust (4-5 linguri)
  • o lingura esenta de vanilie
  • 150 g stafide(optional)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru finisat:
  • un galbenus de ou
  • zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si se dizolva cu o lingura de lapte caldut.

Jumatate din faina pentru cozonac se amesteca cu sarea, se adauga 7 linguri de ulei, cele doua oua intregi si drojdia amestecata cu laptele.

Se amesteca bine, apoi se adauga iaurtul cate o lingura si la final jumatatea de faina framantand constant, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios si elastic (in functie de calitatea fainii poate fi nevoie de mai mult sau mai putin iaurt).

Aluatul  framantat bine se aseaza pe o planseta presarata cu faina pentru paine.

Separat, faina pentru paine (80-90 de grame) se amesteca cu 7 linguri de ulei ramase pana se formeaza o pasta.

Aluatul se intinde pe planseta cu ajutorul sucitorului intr-o foaie de aproximativ jumatate de cm. grosime care se unge cu pasta de faina si ulei.

Aluatul se ruleaza strans, se acopera lejer cu folie alimentara si se lasa la temperatura bucatariei aproximativ 10 minute, sa se odihneasca.

Intre timp se prepara umplutura, amestecand toate ingredientele specificate. Dupa cele 10 minute, ruloul de aluat se taie in doua si din fiecare parte se intinde cate o foaie subtire, de dimensiunea tavii de aragaz.

Cu ajutorul sucitorului, se pune foaia in tava captusita cu hartie de copt.Deasupra se pune umplutura si se niveleaza bine.

Deasupra se intinde cea de a doua foaie si se finiseaza ungand foaia cu pensula cu galbenus de ou batut cu doua lingurite de apa rece.

Se da placinta la cuptorul preincins la 200 de grade Celsius, dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade Celsius.

Placinta se coace aproximativ 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Tava cu placinta fierbinte, imediat ce se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa in jur de 20-30 de minute sa se mai raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2015, 21:50
Iau o felie si merg la nani
la 12.08.2015, 21:51
Si eu o portie te rog
la 12.08.2015, 21:54
Ce mult imi place
la 12.08.2015, 22:04
Imediat cate o bucatica pentru fiecare!
la 12.08.2015, 22:07
Să aduc o bere rece?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking