Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”

Postat de diaconta in Dulciuri
6 Oct 2013 | 12421 vizualizari
Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”

Reţeta pentru aceasta minunată plăcinta o am de la o prietena de pe Facebook,Meryem care e o adevarata maestră când vine vorba de aluaturi.Am visat câteva zile la minunaţia ei de placinta,denumită de ea „Plăcintă VREO”,adica vreo 250 ml lapte,vreo 3-4 linguri iaurt,vreo juma’ de cana de …….Dacă ea a preferat-o în varianta cu brânza sarata,eu am vrut-o dulce.Marturisesc că mi-a placut foarte mult,la fel şi celor care au gustat-o.Insa cel mai mult mi-a placut aspectul ei deosebit,chiar daca într-o tava mai mare iese si mai frumoasa.Deci sa las vorbaria şi sa va spun mai bine de ce aveţi nevoie ca să preparaţi şi voi aşa bunătate.Aluatul este destul de mult aşa ca eu am făcut în doua tăvi,nu a fost prea multa dar dacă doriţi doar una înjumătăţiţi cantităţile.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 650 g faina
  • 250 g lapte
  • ½ cana ulei (cana de 200 ml)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri iaurt
  • 2 linguri zahar
  • 20 g drojdie
  • O lingurita sare
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie

Pentru umplutura:

  • 650 g brânza dulce de vaci
  • 3 lin guri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • Stafide
  • Rom
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru uns si glazura:

  • 2 galbenusuri+lapte
  • 0 lingura miere de albine
  • Zahar brun

Mod de preparare

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.

Am lasat maiaua sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu sarea,zaharul,uleiul,galbenusurile,iaurtul,vanilia si coaja de lamâie.

Am pus apoi drojdia dospita si laptela caldut câte putin.

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic ,care nu se mai lipeste de vas.

Am lasat la dospit în loc cald (eu l-am pus în cuptorul caldut) pâna si-a dublat volumul.

Intre timp am pregatit umplutura.

Stafidele le-am pus la înmuiat cu rom

Brânza am amestecat-o cu zahar,vanilie,coaja de lamâie si stafidele scurse de rom.

Aluatul dospit l-am împarţit sa-mi ajunga pentru cele doua taci,una rotunda si una dreptunghiulara.

In tava rotunda am pus o foaie peste care am pus brânza.

Am trasat un cerc în mijloc,apoi am decupat raze de jur împrejur,asa cum se vede în poza.

Am rasucit apoi fâşiile decupate,în aceeasi directie.

Cu cât razele vor fi mai subtiri si mai rasucite,aspectul va fi mai frumos.

Din restul de aluat am decupat dreptunghiuri pe care le-am rasucit si le-am pus în tava dreptunghiulara.

Am lasat sa mai dospeasca în tava 10-15 minute,timp în care am preâncalzit cuptorul la 200 de grade.

Am uns deasupra cu galbenus de ou si lapte si am pus la cuptor pentru 40 de minute.

Dupa ce s-a rumenit deasupra,am scos tava,am uns cu miere de albine si am presarat zahar brun.

 

Daca la aspect nu a fost cum mi-am dorit,gustul mi-a placut enorm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză dulce şi stafide „ Floarea soarelui”" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Postat de Constelatialeu

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, zaharul vanilat si praful de copt. Separat amestecam untul moale cu smantana fermentata si lingura cu zahar, omogenizam bine, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Desert cu dovlecel si mar verde

Postat de Constelatialeu

Desert cu dovlecel si mar verde

Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2013, 22:33
Arata minunat! E si pe lista mea, dar cu alta umplutura
la 06.10.2013, 22:33
frumoasa
la 06.10.2013, 22:35
Timea,se poate face cu orice umplutura
la 06.10.2013, 22:35
Timi Si mie imi place cum arata, e super!
la 06.10.2013, 22:35
Motanel,ma bucur ca-ti place

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking