Ingrediente
- Blat:
- 150 ml apa;
- 150 ml ulei;
- o lingura zahar;
- un praf de sare;
- ½ plic praf de copt (adica 5g);
- circa 350g faina.
- Umplutura:
- 450g branza proaspata de vaci degresata;
- 100g stafide;
- 150g zahar;
- un ou;
- o lingura de esenta de rom.
- Pentru ornat: o lingura de zahar pudra
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Reteta este pentru tava de 20x30 cm.
Se incepe cu prepararea umpluturii, amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Pentru blat, ingredientele se pun in ordinea scrisa intr-un alt castron si se amesteca pana cand se obtine o coca buna de intins. Aceasta se imparte in doua, se aseaza o foaie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se adauga umplutura, apoi se aseaza cealalta foaie si se baga la cuptor.
Dupa ce s-a copt placinta, aceasta se scoate din cuptor, se lasa un pic sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza proaspata de vaci degresata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|