Cum se prepara Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida:
Pregateste o tava mare, cu pereti inalti. Eu am folosit o forma de copt din ceramica, termorezistenta, dimensiuni: 32 x 25 cm.
Ungfe fiecare foaie de placinta cu putin unt topit si strange-o acordeon, apoi aseaz-o in tava. Procedeaza la fel pana obtii o baza din foi de placinta. Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 10 minute cat sa se rumeneasca foile de placinta.
Intre timp, amesteca intr-ub castron branza de vaci branza quark, zaharul, pasta de vanilie, cateva picaturi extrac de portocale, coaja de lamaie si ouale. Amesteca bine compozitia.
Scoate tava din cuptor, toarna compozitia de branza si niveleaza frumos.
Unge restul foilor de placinta cu untul ramas, strange-le sub forma de acordeon si aseaza-le peste compozitia de branza.
Pune placinta la copt in cuptorul preincalzit, la 180 grade, timp de 35 minute sau pana se rumeneste frumos.
Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa placinta la temperat.
Daca doresti, poti pudra cu zahar vanilat.
Incearca si reteta de Plăcintă cu afine și iaurt sau varianta de Plăcintă de casă cu iaurt grecesc.
Iti recomandam si reteta de Plăcintă cu iaurt și gris.