Ingrediente
- 1 pachet aluat de foietaj Bella
- 750 g brânză de vaci
- 125 g zahăr
- un praf sare
- 300 g vișine
- 3 plicuri zahăr vanilat
- esență de lămâie
- 3 ouă
- 2 linguri gris
- 1 lingură pesmet
Mod de preparare
Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele.
Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj.
Amestecăm brânza cu zahărul, un praf de sare și esența de lămâie, apoi adăugăm grisul amestecat cu pesmetul, două ouă și albușul de la al treilea și omogenizăm compoziția.
La final adăugăm vișinele, ușor scurse.
Tapetăm o tavă, de dimensiunea foilor de aluat, cu hârtie de copt, așezăm prima foaie de aluat în ea, apoi întindem umplutura de brânză cu vișine și acoperim cu a doua foaie de aluat.
Eu am preferat să transform a doua foaie într-un frumos grilaj.
Amestecăm un gălbenuș cu puțin lapte și ungem grilajul cu el.
Coacem plăcinta cu brânză și vișine pentru 30-35 minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
O lăsăm apoi minim 10 minute să se tempereze, o pudrăm cu zahăr și o servim cu mare poftă!
Merge la fix cu un iaurt rece, noi așa am servit-o!
Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|