Placinta cu capsuni

Postat de VanessaAli in Dulciuri
24 Iun 2015 | 7606 vizualizari
Placinta cu capsuni

Tot timpul am fost fascinata de placintele in stil american, dar niciodata nu m-am gandit sa fac una, si nici nu am avut tava pentru asa ceva. M-am hotarat totusi ca nu strica sa incerc, ca nah... ce poate iesi rau? Din fericire totul a iesit cum trebuie, si rezultatul satisfacator :))) Trebuie sa recunosc ca nu am facut placinta pentru mine, ci pentru niste prieteni , dar ei mi-au spus ca deja au terminat-o si abia asteapta sa mai fac.

Ingrediente

ALUAT:
  • 100g unt/ 1 lingura mare untura
  • 1 ou mic
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 ml lapte
  • faina cat cuprinde
UMPLUTURA:
  • 800 g capsuni
  • 6 linguri de zahar
  • 3-6 linguri amidon (depinde cat sunt de aposi capsunii)
Ornat: 1 ou mic , zahar

Mod de preparare

Scoatem untul/untura din frigider si il/o lasam sa se moaie.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Spalam capsunii, le rupem coditele si ii taiem in jumatate.Ii punem intr-o craticioara si ii fierbem 4 minute cu zaharul.Acum aveti doua variante: daca lasa mult sirop ( cum mi s-a intamplat mie) cerneti amidonul direct in craticioara si folositi mai mult (6 linguri), daca nu prea lasa , cerneti doar 3 linguri.Oricare varianta o urmati, lasati apoi sa mai fiarba 4 minute, dupa care lasati sa se raceasca bine (trebuie sa fie cat de cat rece cand o turnam in forma).

Dupa ce untul/untura e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il/o frecam cu 2 linguri de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine.

Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt/untura) turnam laptele si apoi 2-3 linguri de faina. Adaugam praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina. Amestecam cu lingura de lemn pana devine putin mai tare, apoi ne folosim de mana.

Dupa ce aluatul nu mai e lipicios si se poate lucra cu el , il impartim in doua (o parte mai mare si una mai mica).Presaram faina pe o suprafata, luam partea mai mare de aluat si o intindem ( aproximativ 0,5 cm).Ungem tava rotunda cu putin ulei, luam aluatul pe sucitor si il punem in forma , aranjandu-l frumos (trebuie sa ajunga pe tot fundul tavii si pe pereti pana sus; daca ramane il taiem la nivelul tavii si il punem peste partea mai mica).

Turnam capsunii peste el si ne ocupam de cealalta parte din aluat. O intindem la fel si o taiem cu cutitul usor in fasii de 1 cm.Luam cate o fasie, din 2 in 2 si le asezam peste placinta.

Separam oul pentru ornat si cu o pensula ungem fasiile de luat ramase pe suprafata cu albus, apoi le luam si le asezam la distanta potrivita una de alta peste cele deja puse, cu partea unsa in jos!!!

Taiem surplusul din fasii de pe margine.Ungem tot cu albus (turnam defapt cate umpic) partea de umplutura de capsuni lasata descoperita. Adaugam un strop de lapte peste galbenus si ungem pe deasupra fasiile. Luam cu mana zahar si presaram pe deasupra.

Dam la cuptor 30-35 de minute sau pana e rumena deasupra.

Acum urmeaza partea cea mai grea, asteptarea :((((

Asteptam pana se raceste cu totul si eventual o lasam si la frigider cateva ore sau peste noapte, apoi servim , simpla sau cu inghetata de vanilie ( sau cu orice va place).

O placinta de vara racoritoare, pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu rubarba si capsuni - reteta video

Postat de scortisoara

Placinta cu rubarba si capsuni - reteta video

Reteta video: https://youtu.be/cDZhyycZ31s Framantam un aluat din untul taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Apa adaugam putin cate putin, cat este nevoie, 100 ml e doar o cantitate...

Citeste continuarea

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

Postat de Lia1

Minitarte cu capsuni, crema de lamaie si frisca (reteta nr. 100)

CRUSTA DIN FOIETAJ (cupele) 1. Dezgheti din timp foile de aluat conform instructiunilor de pe pachet. 2. Pregatesti forme pentru mini-tarte, sau in formele de savarina sau de briose asa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2015, 15:03
foarte buna si aspectuoasa!
la 24.06.2015, 15:11
la 24.06.2015, 15:16
Sunt minuate tartele astea!
la 24.06.2015, 15:39
la 24.06.2015, 16:15
Minunată plăcintă ai făcut!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking