Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

Postat de simona72 in Oaie
12 Dec 2014 | 5028 vizualizari
Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

Cred ca v-am bagat in ceata:)) Tan tan este de fapt un oras din Maroc, iar acest amestec de mirodenii ii poarta numele. Este un condiment minunat, care in compozitia lui intra aproximativ 13 condimente si poate fi folosit la orice fel de carne, la peste, legume, orez si bineinteles la mancarurile marocane tajine, kebab, chiftelute. Cat despre palcinta, aromele sunt discrete, nu sunt pregnante ca si cele de la "ras el hanout".

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta Bella(eu am folosit proaspete)
  • 300-350 gr carne de miel
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 praf de sare si piper
  • 1-2 linguri ulei de susan
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita mirodenii Tan Tan
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 gr fulgi de migdale(eu nu am avut si am folosit caju)
  • pentru decor:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • de preferat fulgi de migdale(eu nu am avut si am inlocuit cu seminte de susan alb si negru)

Mod de preparare

Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust, oul, pesmetul, amestecul de mirodenii Tan-tan, se amesteca bine toate ingredientele si se lasa sa se odihneasca 30 minute la temperatura camerei. 

Intre timp ne ocupam de foile de placinta: luam forma care o vom folosii, o punem peste foi si trasam cu cutitul de jur imprefurul formei. Taiem toate foile dupa masuratorile facute. Eu am folosit o foarfeca de bucatarie, mi s-a parut mai usor decat sa le tai cu cutitul...Ungem forma cu putin ulei de masline, impartim foile de doua, ungem fiecare foaie cu ulei de masline si punem jumatate de foi in tava in care urmeaza sa coacem placinta. Peste cele 8 foi, adica jumatate din total, intindem compozitia de carne, peste carne punem fulgii de migdale, in cazul meu nucile caju pe care le-am prajit putin si apoi le-am zdrobit, iar peste nuci am pus restul de foi unse fiecare cu ulei de masline. Ungem placinta pe deasupra cu galbenus de ou amestecat cu lapte, iar peste presaram fulgi de migdale de preferat, eu i-am inlocuit cu susan alb si negru. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute, placinta este rumena pe deasupra, reducem focul la 160 grade, luam o bucata de hartie de copt, o trecem prin jet de apa, o scurgem, o punem peste placinta de la cuptor si o mai lasam inca 20 minute. O servim calda cu salata preferata. Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde

Postat de Bucataras

Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde

Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala...

Citeste continuarea

Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Postat de simona72

Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul se spala, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 16:36
Tare buna!
la 12.12.2014, 16:53
super!
la 12.12.2014, 16:56
dau o fuga pana la tine
la 12.12.2014, 17:02
Cat de faina esteeee!
E randul meu sa te intreb, vrei sa iei bataie? ))
la 12.12.2014, 17:23
Ma bucur daca va place! Meri

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking