Placinta cu carne pentru Halloween

Postat de AlexTeacher in Mancaruri cu carne
16 Oct 2017 | 4905 vizualizari
Placinta cu carne pentru Halloween

Un aluat facut cu putin whisky, o fata de monstru si un gust demential! Asta e placinta mea cu carne pentru Halloween.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • Faina – 360 g
  • Sare – 1 lingurita
  • Zahar – 1 lingura rasa
  • Unt 82% grasime, rece – 230 g
  • Vodka/Whisky/Tarie – 6-8 linguri

Pentru umplutura:

  • Carne tocata amestec – 600 g
  • Oua – 2 buc
  • Ulei – 2 linguri
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Usturoi – 3 catei
  • Marar – 1 legatura
  • Pasta de ardei iute – 1 lingurita
  • Boia de ardei dulce – 1 lingurita
  • Vin rosu demisec – 50 ml
  • Bulion de rosii – 250 g
  • Cascaval – 150 g
  • Zahar – un praf
  • Apa – 300 ml
  • Sare, piper – dupa gust

Extra:

  • Ulei/unt + faina pentru tapetat
  • Galbenus de ou – 1 buc

Mod de preparare

  1. Incepe cu aluatul. Adauga 260 g de faina in bolul unui robot de bucatarie si pastreaza 100 g pentru mai tarziu. Peste faina pune sarea si zaharul. Asaza atasamentul de framantat si amesteca putin. Adauga apoi si untul. Cand a capatat o consistenta nisipoasa, adauga treptat si restul de faina.
  2. Vrem sa obtinem un aluat care nu se va umfla foarte tare, ci un aluat mai dens si totodata moale, insa sfaramicios. Asa ca nu adauga apa in aluat pentru ca aceasta il va hidrata si va activa glutenul din faina. Adauga in schimb 6-8 linguri de tarie. Aluatul se va hidrata, dar glutenul va fi tinut sub control! Continua sa amesteci 1 minut.
  3. Pune aluatul pe blatul de lucru si modeleaza-l intr-o bila. Imparte-l in 2 bucati relativ egale. Cea putin mai mare va fi pentru baza, iar cealalta mai micuta va fi pentru partea superioara. Infoliaza-le pe fiecare in parte si lasa-le la frigider cat pregatesti compozitia.
  4. Taie ceapa cubulete, iar usturoiul marunt. Pune o tigaie incapatoare pe foc si incinge-o bine. Pune uleiul si caleste carnea bine. Daca are multa apa atunci las-o sa se reduca, la foc iute, altfel va fierbe.
  5. Adauga apoi ceapa si usturoiul si caleste-le si pe acestea. Urmeaza boia dulce, sare si piper. Aveti grija sa nu ardeti boia pentru ca altfel va avea un gust amar. Stinge cu vinul rosu demisec si lasa-l sa se reduca. Urmeaza pasta de ardei iute.
  6. Intre timp toaca mararul marunt si pune-l deasupra. Urmeaza rosiile, dar abia dupa ce verifici daca a fiert carnea ! Daca n-a fiert, iar apa a scazut, mai adauga putina si reasezoneaza cu sare si piper daca e cazul. Adauga si zaharul pentru a mai taia din aciditate. Lasa apoi compozitia sa se raceasca.
  7. Scoate ambele bucati de aluat din frigider si lasa-le putin la temperatura camerei. Pudreaza cu faina masa de lucru si preseaza usor cu sucitorul prima bucata de aluat, cea mai mare. Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt pana obtii o foaie rotunda, putin mai mare decat forma de copt de 20 cm.
  8. Tapeteaza forma de tarta cu unt sau ulei si putina faina. Ia aluatul pe sucitor si pune-l in tava, apoi taie marginile care depasesc tava. Optional, modeleaza marginile aluatului si ajutorul degetelor. Pune inauntru o hartie de copt si umple tarta cu bobite de linte, naut sau fasole si pune-o in cuptorul incins la 200 de grade c, cateva minute, pana se rumeneste usor pe margini. Astfel, aluatul nu va creste in exces.
  9. Scoate apoi bobitele si pastreaza-le intr-un borcan pentru alte tarte. Pune inapoi tava in cuptor pentru alte 2-3 minute, sa se coaca si la baza. Cand este gata, scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca putin.
  10. Intre timp, sparge cele doua oua si amesteca-le in compozitia de carne. Adauga apoi si cascavalul ras. Rastoarna compozitia in forma, peste aluat si niveleaza bine.
  11. Intinde si cea de-a doua foaie de aluat intre doua hartii de copt, pune-o cu grija deasupra si preseaza bine marginile.
  12. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si cu lama subtire decoreaza ochii, nasul si gura monstrului infricosator de Halloween. Unge placinta cu un galbenus de ou pentru a capata un luciu frumos in timpul coacerii si pune tava din nou in cuptor, tot la 200 de grade, pana se rumeste.
  13. Las-o putin sa se raceasca inainte sa o tai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Limba cu dovlecei si fasole pastai

Postat de Ina

Limba cu dovlecei si fasole pastai

Limba de opareste  10 minute, apoi  se jupoaie pielita invelitoare.  Curatam si spalam legumele, le tocam marunt, apoi le punem  la calit ( mai putin dovlecelul  si...

Citeste continuarea

Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez

Postat de panacris

Shepherd Pie/ Plăcinta ciobanului englez

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă cu puțină sare, cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit. După ce s-au fiert se strecoară, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2017, 15:07
La prima privire ma intrebam cu ce merge placinta asta ? Am aflat !!! Bineinteles cu un ingredient din compozitie )
la 16.10.2017, 16:40
buna buna
la 17.10.2017, 22:00
Foarte buna este, sunt sigura!
la 19.10.2017, 16:47
Super!
la 23.10.2017, 14:26
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking