Placinta cu carne si ceapa verde

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
28 Oct 2015 | 4337 vizualizari
Placinta cu carne si ceapa verde

Din categoria, am aburit-o si in seara asta....

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj
  • 400 g carne tocata de porc
  • 2 oua
  • 150 g mozzarela
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • parmezan ras

Mod de preparare

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne. Punem intr-un castron, potrivim de sare si piper, adaugam mozzarela taiata cubulete,punem un ou si albusul de la al doilea ou, omogenizam bine.Intindem aluatul dupa ce s-a dezghetat, il taiem in doua cu ajutorul unei farfurii, dimensiunea e cea a formei in care am copt placinta. Am folosit o forma de ceramica cu dimensiunea de 26 cm. Ungem forma cu unt. Asezam compozitia peste prima foaie, apoi asezam a doua foaie si apasam marginile sa se lipeasca intre ele. Asezam placinta in tava, in centrul asezam un pahar ca sa ne ajute sa forma ''petale'', crestand din loc in loc.  Din restul de aluat formam un sul subtire si il asezam pe marginea placintei. Cu ajutorul unei furculite intepam placinta, apoi ungem cu galbenusul ramas,galbenus diluat cu o lingurita de lapte. Deasupra presaram parmezan. Dam forma la cuptor, la foc moderat , cca 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Comentarii

la 28.10.2015, 19:11
la 28.10.2015, 19:12
buna
la 28.10.2015, 19:19
la 28.10.2015, 19:26
Daca dai o feliuta calda, nu refuz!
la 28.10.2015, 19:39
buna buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking