Placinta cu carne tocata de porc

Postat de Pungasa_Rogue in Porc
24 Mai 2020 | 3447 vizualizari
Placinta cu carne tocata de porc

Aluaturi de casa

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 100 ml ulei
  • sare (dupa gust)
  • putin piper macinat
  • 500 g carne tocata de porc
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingura zahar
  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 50 g unt
  • 1 lingurita sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
  • seminte de mac
  • seminte de susan

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Ceapa, morcovul si telina se calesc in ulei cu putina sare si putin piper. Se adauga carnea tocata si putina sare, iar dupa ce scade zeama lasata de aceasta se adauga vinul, 100 ml apa, putin busuioc uscat, putin oregano uscat, putin cimbru uscat si foile de dafin si se fierb toate pana cand scad. Se adauga sucul de rosii, 100 ml apa, boiaua de ardei dulce si zaharul (daca este necesar) si se mai fierbe totul pana cand scade. Se lasa apoi sa se raceasca.

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga untul, sarea si restul de faina si se framanta totul pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa sa creasca la loc cald.

Apoi, aluatul se imparte in doua. Se intinde o parte pe masa de lucru infainata si se pune intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se toarna compozitia cu carne (pe cat posibil sa nu se puna tot lichidul ramas).

Cealalta jumatate de aluat se intinde pe masa de lucru infainata si se asaza peste compozitia cu carne. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte de mac si de susan. Se introduce cratita la cuptor pana cand placinta cu carne tocata de porc trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Placinta cu carne de vitel

Postat de oanapl

Placinta cu carne de vitel

Pui la încins o tigaie mare, antiaderentă cu uleiul de măsline și rumenești carnea tocată. Lucrezi la foc mare și spargi cocoloașele de carne cu o spatulă ametescând mereu....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 23:29
la 25.05.2020, 00:12
Buna
la 25.05.2020, 00:24
Ce bine arata!
la 25.05.2020, 00:28
la 25.05.2020, 01:50
Mulțumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking