Placinta cu carne tocata si cascaval

Postat de medioto59 in Aperitive / Garnituri
30 Oct 2016 | 11700 vizualizari
Placinta cu carne tocata si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 400 g faina alba
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 200 g smantana
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru umplutura
  • 500 g carne de porc si pui(am tocat jumatate pulpa de porc si jumatate piept de pui)
  • 3 cepe
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 2 frunze de telina
  • 175 g cascaval
  • 1 lingurita rasa cu boia dulce de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingurita marar uscat
  • Mai avem nevoie
  • 2 galbenusuri pentru uns placinta
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Incepem cu aluatul deoarece acesta dupa ce il pregatim trebuie sa stea la frigider timp de 30 min.,timp in care ne ocupam de umplutura.

Intr-un vas punem untul moale ,taiat cubulete mici,faina,oul,smantana si sarea.

Framanatam cu mana (nu foarte mult,circa 2-3 min.).

Din aluatul obtinut formam o bila  pe care o acoperim cu folie alimentara si apoi o dam la rece,la frigider pentru circa 30 min.

Si asa cum am spus mai sus in acest timp ne ocupam de umplutura.

Tocam carnea si odata cu ea ceapa si frunzele de telina.

Dupa ce am tocat totul trecem la operatia de amestecare.

Punem la incins o tigaie mai larga ,antiderapanta si asezam carnea tocata in ea.Focul trebuie sa fie moderat.

Amestecam din cand in cand.

O sa observam ca la inceput carnea o sa lase apa.

Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culaoarea iar apa s.a evaporat.

Luam de pe foc tigaia cu carne si lasam sa se racoreasca.

Adaugam peste carne ,ouale,smantana,mararul si boiaua.

Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat .

Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Taiem cascavalul cubulete.

Incorporam cubuletele de cascaval in amestecul de mai sus  si amestecam.

Asamblare placinta

Scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa infainata.

Intindem aluatul intr.o foaie cu ajutorul sucitorului.

Taiem surplusul de aluat de pe margini pentru ai da o forma egala.

Asezam umplutura pe lungimea aluatului ,pe mijlocul acestuia( ca in poza).

La capetele aluatului,atat sus cat si jos ,lasam o portiune de cativa centimetri neacoperita cu umplutura.

Taiem partile laterale(cele din dreapta si stanga aluatului)in fasii late de circa 2 cm. pana aproape de compozitie.

Mai intai tragem peste umplutura portiunea de aluat neacoperita de la capetele(sus,jos) umpluturii.

Tragem apoi fasile de aluat una peste alta de sus pana jos.(putin oblic)

Pentru ca imi ramasese putin aluat de la taierea marginilor am decupat niste frunzulite pe care le-am aplicat deasupra.

Cand am terminat operatiunea de asamblare am uns  placinta cu galbenus si am asezat.o  intr.o tava tapetata cu hartie de copt.

 

   Dam la cuptorul preincalzit, la 180grade timp de aproximativ 45-50 min.

Scoatem placinta din cuptor,lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de Satisfyyourcravings

Placinta cu fasole si carne tocata

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2016, 19:10
O super placinta ne-ai adus, Medi!
la 30.10.2016, 19:18
Rocs,m-am gandit ca va era dor de placintePup!
la 30.10.2016, 19:27
hummm frumoasa si buna
la 30.10.2016, 19:38
Eu nu am treaba. Daca sunt in combinatiile care imi plac, mananc oricand
la 30.10.2016, 19:40

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking