Placinta cu ceapa

Postat de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri
25 Feb 2016 | 3941 vizualizari
Placinta cu ceapa

Un aluat pufos si foarte bun pe care vi-l recomand cu drag.

Ingrediente

  • 200 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 1 kg de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 25 gr de drojdie
  • 2 lg de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg de ceapa
  • 3 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald. Cand aluatul a crescut l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.

      Intre timp ceapa o curatam, o spalam si o taiem julien sau dupa bunul plac. Intr-o tigaie punem ulei si calim putin ceapa.

      Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem ceapa si oul batut (1 ou ptr. fiecare tava) cu sare si piper. Dam la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2016, 19:32
bunn
la 25.02.2016, 19:33
Lau
la 25.02.2016, 19:42
Buna rau!
la 25.02.2016, 19:44
Mirela
la 25.02.2016, 19:48
buna buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking