Placinta cu dovleac

Postat de papabundetot in Dulciuri
29 Noi 2014 | 3774 vizualizari
Placinta cu dovleac

Cei care ma cunosc stiu ca nu mananc,si nu am mancat niciodata dovleac,indiferent de forma sub care este el prezentat.Nu as putea spune in acest caz ca nu imi place,dar,nu ma inspira deloc si din acest motiv nici nu pot gusta.Cu toate astea insa,m-am aventurat astazi la cerere,sa fac o placinta,care se pare ca a fost chiar buna tinand cont de faptul ca nu a mai ramas macar o bucata sa o pozez si eu dimineata la lumina naturala a zilei :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 dovleac
  • 3 linguri zahar brun
  • anason macinat
  • scortisoara
  • nucsoara
  • coaja si zeama de la o portocala
  • unt,
  • ulei
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Am pregatit prima data dovleacul,spalat,curatat,si apoi maruntit cu ajutorul robotului meu drag care mereu imi vine in ajutor cand am treburi grele cum ar fi fost sa dau un intreg dovleac pe razatoare 

Odata maruntit dovleacul am pus intr-o cratita unt si putin ulei (pentru a nu se arde untul),am pus apoi dovleacul,zaharul,anasonul,scortisoara si ceva nucsoara rasa proaspat,coaja si zeama de lao portocala si am lasat dovleacul pe foc pana cand s-a inmuiat. L-am luat apoi deoparte si l-am dat putin la racit.

Am uns o tava cu ulei,am asezat in ea foi de placinta unse fiecare in parte cu ulei,am asezat apoi dovleacul,restul de foi de placinta,la fel unse cu ulei,am impachetat frumos deasupra aluatul care era pe margini,am uns cu un galbenus,am presarat zahar brun si am dat tava la cuptor pana cand placinta s-a rumenit frumos.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2014, 21:19
bunaaaaaaaaaaaaa
la 29.11.2014, 22:15
la 29.11.2014, 23:06
la 30.11.2014, 00:18
delicioasa
la 30.11.2014, 09:44
Buna si aromata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking